Surse. Iniţiativă cu impact major asupra alegerilor. Referendumul privind definirea familiei, în paralel cu alegerile

Social-democraţii şi-ar fi propus ca referendumul în urma căruia românii să decidă asupra modificării definiţiei familiei în Constituţie să aibă loc odată cu alegerile, ceea ce ar da altă turnură campaniei electorale şi ar abate atenţia de la programe politice, economice etc.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

PSD ar vrea să treacă prin Parlament, săptămâna viitoare, iniţiativa cetăţenească prin care se doreşte ca familia să fie definită prin Constituţie drept căsătoria între un bărbat şi o femeie. Legea ar urma să prevadă organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în paralel cu alegerile parlamentare, au declarat surse politice pentru Hotnews.

"Introducerea unei teme emoţionale atât de puternice ar introduce inevitabil în campania electorală un subiect fără legătură cu alegerile parlamentare. Discuţiile aprinse despre familie vor pune în paranteză aproape orice dezbatere raţională despre programe economice, de guvernare etc", arată sursa citată

La rândul lor, liberalii ar cocheta cu ideea, însă nu se ştie încă dacă susţin sau nu organizarea referendumului în paralel cu alegerile. O sursă de la vârful PNL a declarat că nu există o înţelegere cu PSD.

Contactată de hotnews.ro, Alina Gorghiu a declarat: “Vom discuta tema în biroul politic naţional de săptămâna viitoare”.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, aceasta nu a transmis încă un punct de vedere oficial.

Articolul integral poate fi citit aici