Tăriceanu: Acuzaţiile aduse premierului Ponta sunt "subţiri"

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acuzaţiile pe care procurorii anticorupţie i le aduc premierului Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari sunt "subţiri", este de părere preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, subliniind că trebuie să acceptăm prezumţia de nevinovăţie a primului ministru.

"Acuzaţiile în cazul premierului sunt subţiri. Premierul nu e acuzat de fapte de corupţie care s-au desfăşurat în mandatul său. Trimiterea sa în judecată nu e un lucru uzual. Trebuie să acceptăm prezumţia de nevinovăţie ca şi în cazul preşedintelui, iar cetăţenii au ţinut cont de acest lucru când l-au ales. E o presiune politică care afectează actul justiţiei în momentul în care opoziţia profită de acest lucru şi cere demisia guvernului, deoarece capătă o conotaţie politică.

ALDE are tot interesul să susţină Guvernul şi să mergem mai departe, să demonstrăm că ne-am dus angajamentele din 2012. Dacă ne uităm la PSD, cred că refacerea de putere de cumpărare a cetăţenilor s-a realizat într-o măsură bună. Din punctul de vedere al liberalilor din ALDE, reuşita Codului Fiscal ultraliberal este o contribuţie pentru întreprinzători. Avem nişte realizări cu care cred că putem cere încrederea cetăţenilor", a declarat Tăriceanu, citat de b1.ro.

În ceea ce priveşte impactul pe care trimiterea în judecată a premierului Ponta l-a creat în ţară, dar şi în străinătate, şeful ALDE a precizat că nimeni nu ştie ce se află în spatele acestor acuzaţii, de aceea acest caz trebuie tratat cu mare responsabilitate.

"Există un anumit impact, de aceea am susţinut că este o responsabilitate deosebită în acest caz. Aşa cum în cazul lui Băsescu, dosarele în care era acuzat au fost date deoparte prin decizia procurorului şef, şi în cazul premierului ar trebui cântărite cu mare responsabilitate, având în vedere consecinţele grave pe care le creează", a afirmat Tăriceanu.

Reamintim că celebrul dosar "Turceni-Rovinari", în care sunt inculpaţi, printre alţii, senatorul Dan Şova şi premierul Victor Ponta, a fost trimis joi, spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a fost pus iniţial sub acuzare în acest dosar pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului. Parlamentul a dat aviz negativ cererii DNA de declanşare a urmăririi penale faţă de premier pentru cea de a patra învinuire.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne