Tăriceanu, la atac. "Abuzul în serviciu s-a constituit într-o metodă abuzivă"

Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Abuzul în serviciu s-a constituit într-o metodă abuzivă de apreciere şi de anchetare a multor oameni, acuză preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în ziua în care judecătorii Curţii Constituţionale se pregătesc să dea verdictul în cazul acestei infracţiuni.

"Aşa cum decurg lucrurile, în ultima perioadă abuzul în serviciu s-a constituit într-o metodă abuzivă de apreciere şi de anchetare a multor oameni care sunt plimbaţi acum pe la procuratură, prin instanţe. Întotdeauna definiţiile laxe lasă loc la interpretări şi când ele sunt făcute nu cu bună intenţie, atunci putem să fim confruntaţi cu multe abuzuri şi excese.

Cred că rolul CCR este extrem de important, dar, sigur, nu înseamnă că Parlamentul trebuie să se derobeze de la responsabilitatea pe care o are – de a face legi bune, clare, la care interpretarea să nu fie posibilă într-o manieră atât de extensivă, cum a fost cazul abuzului în serviciu", a precizat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Declaraţia lui Tăriceanu are loc în contextul în care Curtea Constituţională urmează să se pronunţe astăzi pe tema abuzului în serviciu, moment aşteptat cu mari emoţii de o pleiadă de politicieni care fac obiectul unor dosare penale construite tocmai în jurul acestei infracţiuni.