Tăriceanu se pregăteşte să culeagă roadele colaborării cu Ponta: PLR la guvernare, el posibil prim-ministru

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Apropierea dintre prezidenţiabilul PSD Victor Ponta şi contracandidatul său, liderul PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, este din ce în ce mai vizibilă. Premierul Ponta a precizat, duminică, că intenţionează să semneze un acord de guvernare cu Tăriceanu în cazul în care acesta nu va intra în turul II.

"Dacă domnul Tăriceanu intră în turul doi al alegerilor, vom fi nişte adversari absolut cum nu a mai văzut România, doi oameni care ne respectăm, care putem să lucrăm împreună. Dacă nu, imediat după primul tur, vom face un acord de guvernare care vă spune foarte clar că noul guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, şi noul guvern va avea în compoziţia sa, cu funcţii de miniştri, secretari de stat, reprezentanţii acestor partide", a declarat Victor Ponta, adăugând că vrea practic să refacă USL "într-o formă cât mai apropiată de cea iniţială", potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a mai anunţat, la Antena 3, că pe 4 noiembrie va anunţa variantele de premier, pentru această funcţie calificându-se, în opinia lui, şeful SRI, George Maior, şi Călin Popescu-Tăriceanu (numit şef al Senatului chiar de Victor Ponta după ce a decis să părăsească PNL şi să-şi fondeze un nou partid în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de decizia conducerii PNL de a rupe USL).

"Luni sau marţi vom avea întâlnire în coaliţia de guvernare, probabil pe 4 noiembrie, şi vom discuta despre variantele de prim-ministru. Marţi mă duc cu unul sau mai multe nume de posibili şefi ai Guvernului", a afirmat premierul Victor.

Tăriceanu, care se pretinde "salvatorul liberalismului", este considerat de liberali drept un "trădător" care conduce o armată de "mercenari ai PSD", Iohannis catalogând noul partid înfiinţat de acesta, PLR, drept o formaţiune "cvasipolitică hrănită de PSD".

Pe de altă parte, Tăriceanu, al cărui vis este, asemenea lui Ponta, refacerea USL, a strâns alături de el peste 30 de parlamentari, majoritatea din PNL. De asemenea, PLR şi PC, aliat de nădejde al PSD, au format recent un nou grup parlamentar liberal-conservator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne