Traian Băsescu: Erdogan încearcă să acapareze toată puterea simultan cu islamizarea ţării

Lovitura de stat eşuată din Turcia vine pe fundalul demersurilor preşedintelui Recept Erdogan de a acapara toată puterea, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Recept Erdogan încearcă să acapareze toată puterea din stat simultan cu islamizarea ţării, a declarat duminică seară, la România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Trebuie să ne întrebăm de ce această lovitură de stat în Turcia. De ce? Răspunsul este simplu. Pentru că preşedintele Erdogan încearcă să acapareze toată puterea simultan cu islamizarea ţării. Erdogan a reuşit să îşi ridice propria minoritate kurdă, s-o facă să pună mâna pe arme din nou.

Asta înseamnă că acest proces de reislamizare a Turciei, pe care l-a declanşat, îl susţine. A pierdut din vedere că are şi minoritatea kurdă care-şi cere nişte drepturi. Erdogan a reuşit să îşi ostilizeze toţi vecinii, care sunt ei. Îi este ostilă Armenia, cu care are frontieră, îi este ostilă Siria, el fiind unul dintre cei care luptă împotriva lui Bashar Al-Assad, îi este ostil Israelul cu care a reuşit să intre în conflict.

A trebuit să facă o demonstraţie de forţă, discutabilă din punct de vedere al realităţii Ankarei, şi să doboare un avion al Federaţiei Ruse. Uitaţi-vă acum! Dacă nu ni-l daţi pe imamul acela din Statele Unite, oricine nu ni-l dă, intrăm în război cu el", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

În context, fostul preşedinte a explicat că relaţiile dintre România şi Turcia sunt bune, însă relaţiile cu Statele Unite sunt mai importante decât cele cu autorităţile de la Ankara.

"Noi avem o relaţie bună, tradiţională, cu Turcia, dar n-aş vrea să fim puşi în situaţia să alegem între Turcia şi relaţia cu America, pentru că România va trebui să aleagă relaţia cu America pentru propria securitate", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne