Trump pe traiectorie de coliziune cu Juncker privind armata UE

Ted Malloch, care va deveni ambasadorul lui Donald Trump în Uniunea Europeană, a declarat că preşedintele ales este extrem de îngrijorat cu privire la planurile birocraţilor din Bruxelles de a crea o armată europeană.
Ted Malloch, viitorul ambasador american în Uniunea Europeană. (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
16.01.2017

Malloch a declarat în cadrul emisiunii Pienaar Politics de la BBC că Trump va avertiza în ceea ce priveşte planurile lui Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, privind o apărare europeană comună.

Se crede că o armată UE va amplifica tensiunile cu preşedintele rus Vladimir Putin şi va accelera expansiunea condusă de Bruxelles.

Malloch i-a declarat lui John Pienaar că: “Trump este dedicat [alianţei] NATO, dar este îngrijorat de împărtăşirea responsabilităţilor, de faptul că ţările trebuie să îşi plătească partea lor corectă. “Există mari temeri cu privire la faptul că Uniunea Europeană plănuieşte să creeze o armată UE, o armată a Europei de Vest”.

Donald Trump a semnalat că va suspenda acordurile multilaterale şi se va concentra pe acorduri bilaterale, pentru a gestiona acordurile cu diversele ţări într-o relaţie de tipul unul la unul.

Săptămâna trecută, Malloch a declarat: “Trump este foarte pro-Europa, dar nu este înclinat înspre Uniunea Europeană sau alte organizaţii supranaţionale – în special dacă sunt stânjenite de birocraţie”.

El a precizat că Trump va submina Comisia Europeană, care are o responsabilitate exclusivă pentru negocierea acordurilor comerciale.

Conform declaraţiilor lui Malloch, preşedintele ales american va renunţa la acordul comercial ce este negociat în prezent între UE şi SUA şi se va concentra doar pe legături economice bilaterale.

În timpul interviului, Malloch a reiterat că Marea Britanie va fi “prima la coadă” în timpul discuţiilor comerciale. Susţinător al Brexitului, care i-a fost recomandat lui Trump de Nigel Farage, Malloch a adăugat că Londra va avea cea mai puternică economie a lumii ca aliat al SUA în timpul discuţiilor pentru Brexit în Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor