Trump se joacă iarăşi cu vorbele. Mass media democrată hiperventilează

Miliardarul american Donald Trump.
Miliardarul american Donald Trump. (Captură Foto)

Marţi, Donald Trump a declarat că susţinătorii celui de-al Doilea Amendament (care permite deţinerea de arme) ar putea să o împiedice pe Hillary Clinton să pună în aplicare o dezarmare în masă a americanilor, prin sectorul judiciar, dacă este aleasă. Candidatul prezidenţial republican a acuzat-o în repetate rânduri pe rivala sa democrată că urmăreşte să confişte armele americanilor. Clinton, totuşi, susţine că tot ceea ce doreşte sunt controale mai stricte într-o ţară unde 372 de atacuri armate s-au soldat cu 475 de morţi şi 1.870 de răniţi în 2015.

“Hillary doreşte să abolească, în esenţă, cel de-al Doilea Amendament”, a precizat Trump în Carolina de Nord, făcând referire la prevederea constituţională conform căreia “dreptul oamenilor de a păstra şi purta arme nu trebuie să fie încălcat”. El a adăugat: “Dacă îşi va alege judecătorii, nu veţi mai putea face nimic – deşi, susţinători ai celui de-al Doilea Amendament, poate reuşiţi să faceţi ceva, nu ştiu”.

Managerul campaniei lui Clinton l-a acuzat pe miliardar că încearcă să incite la violenţă. “Este simplu. Ceea ce spune Trump este periculos. O persoană care doreşte să devină preşedinte al Statelor Unite nu ar trebui să sugereze violenţa în niciun fel”, a scris Robby Mook într-o declaraţie.

Directorul de comunicaţii al campaniei lui Trump a declarat că republicanul nu a incitat la violenţă. “Oamenii care susţin cel de-al Doilea Amendament au un spirit uimitor şi sunt extrem de uniţi, ceea ce le oferă o mare putere politică”, a declarat Jason Miller. “Şi în acest an ei vor vota în număr record – şi nu pentru Hillary Clinton: vor vota pentru Donald Trump”.

Republicanul a susţinut, de asemenea, şi legile din Carolina de Nord privind cărţile de identitate pentru alegători după ce un tribunal federal a decis ca regulamentele statului reprezintă o barieră pentru participarea în democraţie, în special pentru alegătorii afro-americani. “De ce să nu avem cărţi de identitate pentru alegători?” şi-a întrebat Trump publicul. Apoi a declarat că el nu le va cere să voteze de 15 ori, implicând că Hillary Clinton o va face.

Avantajul lui Clinton creşte

Avantajul lui Clinton în campania prezidenţială americană din 2016 a crescut cu 4 puncte, conform unui sondaj realizat în 4-8 august de Reuters/Ipsos asupra a 1.152 de potenţiali alegători. Astfel, 42% dintre cei intervievaţi au favorizat-o pe Clinton iar 35% pe l-au preferat pe Trump, conform sondajului, care are un interval de credibilitate de plus-minus 3 puncte procentuale. Restul intervievaţilor au declarat că vor alege alţi candidaţi, nu vor vota, nu sunt decişi sau au refuzat să răspundă.

Clinton conduce cu 15% în rândul alegătorilor înregistraţi – o creştere de la aproximativ 5% cât a fost raportat joia trecută, conform sondajului.

Candidatul libertarian Gary Johnson se află pe locul trei în sondajul publicat marţi, cu aproximativ 8%, faţă de 6% joia trecută. Iar Jill Stein din Partidul Verzilor a obţinut aproximativ 2%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe