Tudose invocă şi el "greaua moştenire": Încercăm să "descâlcim" lucrurile după Guvernul Cioloş

La fel ca fostul premier PSD Sorin Grindeanu, Mihai Tudose se plânge şi el de "greaua moştenire" pe care i-au lăsat-o Dacian Cioloş şi echipa sa de tehnocraţi în domeniul fondurilor europene.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

Aflat în vizită oficială la Bruxelles, noul premier Mihai Tudose a invocat şi el, la fel ca şi predecesorul său, "greaua moştenire" tehnocrată din domeniul fondurilor europene.

"O veste bună este că prin eforturile întregii delegaţii - şi nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniştri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, domnul ministru Victor Negrescu - s-a reuşit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorităţi de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim şi să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbţie zero şi n-am găsit nicio autoritate de management în funcţiune", a declarat Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Premierul s-a întâlnit în cadrul vizitei sale şi cu Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, despre care a spus că reprezintă "un sprijin extraordinar" pentru România.

"Evident, s-a vorbit despre politica de coeziune, despre fondurile pentru agricultură, despre alte cerinţe pe care le poate avea România şi fonduri, care se pot aloca, dar pe bază de proiecte, nu pe dorinţe, pe vorbe, pe iluzii", a precizat Mihai Tudose.

În acelaşi timp, premierul a menţionat că se încearcă identificarea unei soluţii pentru zona de penitenciare: "Avem tot ajutorul de la domnia sa, ajungând până la a identifica o soluţie să ieşim din acea zonă de penalitate pe penitenciare, să găsim o soluţie să construim un penitenciar pe fonduri europene, iar apoi să putem să mutăm locatarii din celelalte, pe rând, să le reabilităm tot pe fonduri europene".

În ceea ce priveşte deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale, Mihai Tudose a explicat că se aşteaptă proiectul de la Banca Europeană de Investiţii până în septembrie.

"Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm şi noi procedurile de achiziţie publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv", a completat primul ministru.

Reamintim că atunci când Grindeanu a invocat "greaua moştenire" din domeniul fondurilor europene unul dintre tehnocraţii de bază ai lui Dacian Cioloş a reluat "munca de lămurire" a premierului PSD şi i-a arătat ce anume a făcut Guvernul său în acest domeniu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne