Turcan: Liberalii ar trebui să discute cu Cioloş. Dar nu despre preluarea PNL

Turcan le retează speranţele celor ce se gândeau că Cioloş ar putea prelua şefia PNL-ului. În opinia acesteia, o discuţie între liderii PNL şi Cioloş ar fi normal, însă "de aici şi până la a discuta preşedinţia partidului e o distanţă foarte mare."
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacian Cioloş trebuie tratat "cu mult respect şi seriozitate" fără a fi scos "ţap ispăşitor" pentru scorul obţinut de liberali la alegerile parlamentare, a opinat, marţi, liderul PNL, Raluca Turcan, precizând că o discuţie a conducerii partidului cu fostul premier ar fi o normalitate. Turcan a ţinut însă să precizeze că discuţiile nu ar trebui să vizeze o eventuală preluare de către Cioloş a preşedinţiei PNL.

"Raportarea la Dacian Cioloş trebuie să fie una chibzuită, decentă şi realistă. Eu cred că un om care aflat în fruntea Guvernului a contribuit prin măsuri guvernamentale la creşterea calităţii în educaţie, sprijinirea mediului de afaceri, la dezvoltarea agriculturii (...) care a avut şi părţi care puteau fi explicate mai mult în guvernare, trebuie tratat cu mult respect şi seriozitate. O discuţie cu domnul Dacian Cioloş ar fi o normalitate din partea PNL, însă de aici şi până la a discuta preşedinţia partidului e o distanţă foarte mare şi nu cred că trebuie distorsionată această relaţie pe care PNL ar putea să o aibă cu domnul Cioloş mergând spre ideea că domnul Cioloş preia PNL", a declarat Turcan, preluată de Agerpres, la B1 TV.

Raluca Turcan a mai precizat că fostul premier îşi doreşte o discuţie cu conducerea partidului pentru a clarifica "anumite aspecte" din campania electorală. Cât despre campanie în sine, Tucan a susţinut că deşi şi-ar fi dorit în anumite momente să vadă nişte poziţii mai tranşate din partea lui Cioloş, acesta nu trebuie scos ţap ispăşitor.

"Eu întotdeauna m-am obişnuit să văd ce putea face PNL mai mult decât să caut factori externi. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit în anumite momente să existe poziţii mai tranşante din partea domnului Dacian Cioloş, dar în acelaşi timp PNL a înregistrat acest eşec la alegerile parlamentare din cauza unui mesaj confuz care a diluat identitatea PNL şi care ne-a îndepărtat de oameni care structural sunt ataşaţi de valorile liberale. Mă refer la profesori, medici, mediul de afaceri, oameni de cultură — segmente sociale care cred, structural, în libertate, competiţie, iniţiativă", a susţinut liderul liberal.

Declaraţiile lui Turcan vin la scurtă vreme după ce Mihai Voicu, colegul său de partid, i-a reproşat lui Cioloş pierderea alegerilor şi a ironizat ideea acestuia de a pune bazele "unei asociaţii active", pornind de la platforma România 100, asociaţie care să colaboreze atât cu PNL cât şi cu USR.