Turcan trimite semnale înspre USR. Nicuşor Dan zice un Nu hotărt

O alianţă între USR şi PNL ar avea drept rezultat o forţă în contrapondere la PSD, în special în mediul urban, consideră Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Pe termen lung, "dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susţinute de dreaptă", USR poate să vină "natural" alături de PNL, fie într-o alianţă, fie printr-o fuziune, a declarat joi liderul interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

"Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susţinute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianţă, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este soluţia pe termen lung, pentru ca PNL are organizaţii judeţene, are nuclee dure cu oameni foarte corecţi şi foarte buni şi implicaţi şi cu deschidere pentru a le da oamenilor soluţii", a declarat Turcan, preluată de Agerpres, la Adevărul Live.

Liderul PNL a adăugat că, având la bază în mare parte o dezamăgire faţă de clasa politică, dacă acest bazin al PNL ar fi pus împreună cu un grup de tineri, în special în mediul urban,formula rezultată ar fi una care să dea "o forţă în contrapondere la PSD".

"Eu le spun doar celor de la USR că PNL nu este un adversar, eu colaborez foarte bine cu colegii din USR, însă PNL are program, are echipă, are valori, are această şansă de a restructura intern şi cred că pe termen lung putem colabora foarte bine", a menţionat Turcan.

Reamintim că înaintea alegerilor parlamentare, liderul USR, Nicuşor Dan, a infirmat în repetate rânduri scenariul unei alinate cu PNL, precizând că vor colabora pe proiecte.

Replica lui Nicuşor Dan

Reacţia lui Nicuşor Dan la declaraţiile Ralucăi Turcan nu s-a lăsat aşteptată, liderul USR transmiţând că va coopera cu PNL pentru a atacurile PSD la adresa Justiţiei dar nu va face alianţecu vechile partide şi cu atât mai puţin va fuziona.

"USR îşi respectă angajamentul faţă de alegatori şi nu va intra în alianţe cu vechile partide, nici cu PNL. Opoziţia este obligata sa coopereze în Parlament pentru a opri atacurile PSD împotriva justiţiei, dar asta nu înseamnă ca USR se aliază cu cineva.

Cât despre fuziunea despre care vorbeşte Raluca Turcan nici nu poate fi vorba, nici acum şi nici în viitor. USR are un proiect politic propriu pentru modernizarea României pe care îl va realiza împreună cu oameni devotaţi interesului public, neafectaţi de vechile metehne ale politicii, aşa cum sunt cei care vin alături de noi.

PNL este dator, nu USR sau altcuiva, ci propriilor alegători, cu o reformă internă.", scrie, Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne