PSD activează planul "Contra-manifestaţia": "Gata! Ajunge! E momentul să strângem rândurile!"

Sute de mii de români au ieşit în stradă împotriva ordonanţelor-elefant, revoltaţi că Executivul a adoptat, pe furiş, "ordonanţele-elefant" care dau o lovitură grea luptei anticorupţie. În replică, social-democraţii vor să organizeze şi ei un miting de susţinere a Guvernului Grindeanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Iniţial s-a vorbit în PSD despre organizarea unei contra-manifestaţii, apoi Liviu Dragnea a anunţat că se va merge pe o abordare mai "soft", o campanie de strângere de semnături, care de altfel a şi fost lansată. Acum, social-democraţii revin la ideea organizării unui miting de susţinere a Guvernului Grindeanu, care ar urma să aibă loc în săptămâna viitoare.

"Gata! Ajunge! E momentul să strângem rândurile! Daţi mai departe... vocea noastră se va auzi! Vă rog aşteptaţi mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat", a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD Liviu Pleşoianu.

Potrivit News.ro, social-democratul a declarat, la Antena 3, că decizia PSD a fost luată în cursul dimineţii de sâmbătă.

"Nu e vorba de o contramanifestaţie, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune inclusiv că suntem ciuma roşie (...) dar avem şi noi dreptul, cei care nu suntem poporul lui Iohannis că avem şi noi dreptul să ne facem vocea auzită.

Vom face totul ca la carte, totul va fi organizat, autorizat, iar dacă va fi vreun incident va fi responsabilitatea dl. Klaus Werner Iohannis", a precizat Liviu Pleşoianu, adăugând că, din cauza procedurilor de autorizare, mitingul va putea avea loc săptămâna viitoare.

În replică, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, pentru aceeaşi publicaţie, că atitudinea social-democraţilor arată "cât de mult înţeleg ei ce se întâmplă".

"Faptul că PSD se gândeşte la o contramanifestaţie arată cât de mult înţeleg ei ce se întâmplă. Această emoţie colectivă nu va putea fi contrabalansată de un miting de partid. Ordonanţa a provocat o asemenea deznădejde şi o emoţie colectivă uriaşă încât singura soluţie este abrogarea de urgenţă a ordonanţei sau respingerea ei rapidă în Parlament", a afirmat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne