Turcia îşi retrage declaraţia privind copilul sinucigaş cu bombă

La câteva zile după ce preşedintele turc Erdogan a declarat că atacul sinucigaş cu bombă la o nuntă kurdă din Turcia a fost comis de un copil, premierul ţării a intervenit şi a retras în întregime declaraţia.
Premierul turc Binali Yildirim.
Premierul turc Binali Yildirim. (Captură Foto)

Premierul turc Binali Yildirim a declarat că autorităţile nu se află în poziţia să verifice dacă un copil sinucigaş cu bombă a fost responsabil pentru o explozie care s-a soldat sâmbătă cu moartea a 54 de persoane, retrăgând afirmaţia anterioară făcută de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

“Nu ne aflăm într-o poziţie pentru a verifica totul despre atacator – dacă a fost un copil, un adult sau pentru ce organizaţie [a acţionat]”, a declarat Yildirim luni reporterilor din Ankara, făcând referire la atacul sinucigaş ce a avut loc la o nuntă kurdă în oraşul Gaziantep.

“Nu avem niciun indiciu despre cine se află în spatele atacului. Din păcate, primele informaţii despre cine a comis atacul sau în numele cărei organizaţii l-a comis, nu sunt corecte”, a adăugat el.

Preşedintele turc Erdogan declarase duminică faptul că un copil sinucigaş cu bombă, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, a fost responsabil pentru atac. Erdogan mai precizase anterior că atacul cu bombă din Gaziantep a fost comis de Statul Islamic.

Nu se ştie clar ce noi dovezi l-au determinat pe premierul Yildirim să retragă declaraţia anterioară a preşedintelui turc.