Udrea despre moţiunea PNL: PMP va susţine o moţiune, indiferent cine o iniţiază

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că PMP va susţine o moţiune împotriva Guvernului Ponta indiferent de partidul care o va propune, precizând că doreşte să aibă loc consultări în cadrul opoziţiei în ce priveşte textul moţiunii.

„Am spus şi repetăm că vom susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta indiferent cine o va propune. Reiterăm însă solicitarea de a avea consultări în cadrul opoziţiei pe marginea textului acestei moţiuni. Vrem să semnăm în cunoştinţă de cauză un document care va avea efectul scontat", a susţinut Elena Udrea privind moţiunea iniţiată de PNL.

"Vrem, de pildă, să ştim la care parte a guvernării USL se referă moţiunea PNL, câtă vreme liberalii sunt plecaţi de numai două luni de la guvernare. Vrem să ne asigurăm că moţiunea sancţionează abuzurile grave şi că are cuprinse cele mai mari dovezi de incompetenţă pe care guvernarea Ponta le-a dat până acum", a explicat Udrea.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii au finalizat textul moţiunii de cenzură şi urmează ca, începând cu 5 mai, moţiunea să fie prezentată opoziţiei, iar în intervalul 12-18 mai să fie depusă la Parlament pentru declanşarea procedurilor legale, estimând că dezbaterea şi votul vor avea loc în săptămâna dinaintea alegerilor europarlamentare.

Liderul PNL a precizat că moţiunea de cenzură este structurată pe trei teme principale, legate de mediul de afaceri şi situaţia economică, proprietatea şi dezvoltarea zonei rurale şi cea privind corupţia şi sistemul judiciar. Nicolăescu a afirmat că "trebuie să vorbim deschis atât despre temele economice, cât şi despre modul în care sunt utilizaţi banii publici, despre cheltuirea acestora de către baronii PSD în scopuri personale sau de partid, din păcate nu în beneficiul oamenilor, trebuie să vorbim despre abuzuri şi ameninţări, despre un mod de comportament politic pe care îl respingem categoric, un comportament nedemn de o ţară europeană".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne