Ultimele pregătiri ale tricolorilor înaintea partidei cu Elveţia

Marţi seara, jucătorii au luat contact pentru prima dată cu gazonul arenei din Paris, pe care miercuri vor evolua împotriva Elveţiei.
Echipa naţională de fotbal a României antrenându-se pe Parc des Princes
Echipa naţională de fotbal a României antrenându-se pe Parc des Princes (captură foto)

Echipa naţională de fotbal s-a antrenat marţi seara pe Parc des Princes, aceasta fiind ultima şedinţă de pregătire înaintea celui de-al doilea joc din grupa A a Campionatului European în care întâlnesc echipa Elveţiei, miercuri, la ora 19:00.

Înaintea antrenamentului, în sala de conferinţe de la Parc des Princes, selecţionerul Anghel Iordănescu a ţinut o conferinţă de presă la care a fost însoţit de trei jucători români.

”După meciul cu Franţa, principala preocupare a fost refacerea fizică şi mentală. Atmosfera în cadrul echipei noastre e bună. Ne aşteaptă un duel cu o echipă valoroasă, experimentată. Sper ca băieţii să repete jocul bun de vineri. E adevărat, am primit goluri de fiecare dată în ultimele meciuri, dar mâine sperăm să nu primim şi, aşa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimele întâlniri, să înscriem de mai multe ori”, a declarat Iordănescu.

Meciul dintre cele două naţionale de fotbal este unul decisiv pentru tricolori în perspectiva calificării în optimile de finală ale competiţiei găzduite de Franţa.

România vine după un meci pierdut în faţa Franţei (1-2), în meciul de deschidere, în timp ce Elveţia a învins Albania cu 1-0 şi are trei puncte în clasament.

În eventualitatea pierderii meciului de miercuri tricolorii ar rămâne cu şanse pur teoretice de calificare, în timp ce o remiză i-ar menţine în cursa pentru optimi, verdictul urmând să fie dat de meciul dintre România şi Albania care va avea loc pe 19 iunie.

România a învins Elveţia în ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, în deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost înscris de Gicu Grozav.

În cele 12 partide desfăşurate până în prezent între cele două echipe, tricolorii au câştigat de cinci ori, au pierdut în patru rânduri, iar trei întâlniri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei Elveţiei, cu 19-15.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport