UPDATE: "Depontaminare!", "După turul 2, Ponta la gunoi!","PSD e PCR" - val de proteste în toată ţara (Video)

Miting pentru alegeri libere la Bucureşti
Miting pentru alegeri libere la Bucureşti (facebook.com)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times

UPDATE: Protestul în Capitală s-a încheiat în jurul orei 23.30, după ce în Piaţa Universităţii s-a cântat încă o dată imnul şi s-a scandat "Noi votăm, nu pontăm", "Ponta, ce-a paţit procurorul Panait?"şi "Ponta, auf wiedersehen"

UPDATE ora 22:30: În jur de 500 de manifestanţii au revenit în Piaţa Victoriei de unde se vor îndreapta spre Piaţa Universităţii, punctul de debut al protestelor de azi. Se scandează "Ieşi afară, javră ordinară" şi "Jos premierul mincinos!"

UPDATE Ora 21:50: Numărul protestatarilor s-a redus la aproximativ o mie, potrivit HotNews. Se strigă "Ponta, ce-a păţit procurorul Panait?"

UPDATE ora 21:40: Protestarii scandează "Jos ciuma roşie, Jos PSD, Jos Ponta" în faţa sediului partidului social-democrat de pe Kiseleff.

UPDATE ora 21:20: Protestarii din Bucureşti au plecat spre sediul PSD, flancaţi de efective sporite de jandarmi, informează Hotnews. O bandă de pe Bulevardul Kiseleff este blocată.

UPDATE ora 21.15: Protestatarii strânşi în faţa Guvernului îi menesc lui Ponta să piardă alegerile. Se cântă "Daciana, dragostea mea!", trimitere la momentul când Mircea Geoană, crezând că a câştigat alegerile în 2009, îi multumea soţiei sale, Mihaela.

UPDATE ora 21:00, Bucureşti: În jur de 5000 de persoane scandează "După turul 2, Ponta la gunoi! şi "Ieşi afară, javră ordinară!" în faţa Guvernului.

UPDATE ora 20.56: La protestul de la Cluj unde, potrivit romaniacurat.ro, s-au strâns în jur de 20.000 de persoane, a fost citită o declaraţie prin care cetaţenii cer respectarea fără rezerve şi consolidarea dreptului nostru la liberă exprimare, la protest şi la vot, inclusiv la votul prin corespondenţă pentru diaspora, reformă politică, respectarea separării puterilor în Stat prin excluderea oricărei imixtiuni a politicului în activitatea judiciară, respectarea dreptului cetăţenilor la sănătate şi finanţarea eficientă a sistemului sanitar, alocarea imediată şi efectivă a 6% din PIB pentru educaţie, respectiv a 1% pentru cercetare, recunoaşterea problemelor de mediu ca fiind de domeniul siguranţei naţionale şi încetarea imediată şi completă a oricărui discurs de tip separatist, a discriminării şi instigării la ură pe criterii etnice, rasiale, de clasă, statut social, opţiune religioasă sau politică.

UPDATE ora 20:47: Mitingul de la Braşov a luat sfârşit nu înainte ca participanţilor să li se adreseze apelul de a veni şi duminică la protest, la ora 20:30, informează Hotnews. S-a scandat "Depontaminare".

În Piaţa Victoriei din Timişoara sunt aproximativ peste 2.000 de participanti.

UPDATE ora 20.30: Cei peste 2.500 de protestatari din Bucureşti au ajuns la Piaţa Romană, înconjuraţi de efective de jandarmi. Bucureştenii scandează "Demisia!" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!".

La Cluj numărul protestatarilor trece de 15.000, potrivit Realitatea TV.

UPDATE ORA 20:10: Şi în centrul Bacăului se scandează "Jos Ponta!"

Protestatarii din Braşov au marşăluit în jur de 5 kilometri şi se îndreaptă din nou spre centrul orasului, scandând: "Victor Ponta patriot/nu ştie imnul deloc", "Ponta ne uneşte/pe toţi la proteste", scrie HotNews.

UPDATE ora 19:55: La Bucureşti în jur de 2.000 de oameni au pornit în marş din Piaţa Universităţii înspre Guvern, flancaţi de efective impresionante de jandarmi.

În jur de 300 de persoane au pornit în marş la Oradea, scandând mesaje anti-Ponta: "Uniţi votăm, de Ponta să scapam", "Ponta nu uita că Oradea nu te vrea", "Rezultatul din Ardeal deziderat naţional", "PSD e PCR" strigă orădenii.

UPDATE ora 19:25: Clujenii au plecat în marş prin centrul oraşului. Pe strâzi se pot vedea şi steaguri cu deja celebră frunză verde-roşu, simbol al luptei împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană.

"Vrem să dăm un semnal de alarmă, suntem mulţi şi nu mai putem fi prostiţi!", declară pentru Gândul Live un clujean. Reamintim că la protestul din Cluj, Antena 3 a fost huiduită copios.

"Am ieşit în stradă să fim solidari cu cei din diaspora. Îmi doresc o Românie dreapta, ca cei din diaspora să se întoarca afară şi corupţia să dispară!", declară un alt tânăr.

"Ruşine, BOR!", scrie pe pancarta purtată de o clujeancă.

Bucureştenii, flancaţi de jandarmi strigă "Jos Ponta!"

La Braşov în jur de 500 de persoane scandează "Avem o bucurie, Adam (deputatul implicat în cazul retrocedărilor de păduri n.r.) la puşcărie", "15 noiembrie, încă o dată", "Refuz, rezist, sunt anticomunist!"

La Iaşi, câteva sute de persoane, în marea lor majoritate tineri, s-au adunat în faţa Palatului Culturii în semn de solidaritate cu românii din diaspora. Se scandează "Jos, Ponta", "Ponta nu uita, România nu te vrea", "Ghinion, Iaşul s-a trezit din somn", "Diaspora, nu uita, Iaşiul e de partea ta", scrie Ziarul de Iaşi preluat de HotNews.

UPDATE ora 19:10: "Cine nu votează, ţara o tradează!", "Fără politică în Biserică!", strigă sibienii, facând trimitere la implicarea BOR în campania electorală, în favoarea lui Victor Ponta.

Manifestaţii au avut loc şi în municipiile Piatra Neamţ şi Roman.

UPDATE ora 19:00: numărul clujenilor ieşiţi în stradă se ridică la aproximativ 5.000 în timp ce în Bucureşti, în jur de 350 scandează în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Încadraţi de jandarmi, clujenii strigă: "Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!", "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit", "Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta" şi "Victor Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola".

E timpul să privim realitatea în faţa: Ponta are încă foarte multe şanse să ajungă preşedinte. Dacă acest lucru se va întâmpla, de pe 17 noiembrie ne vom afla într-un stat totalitar, cu un partid unic. Dacă iese Ponta, acestea vor fi fost ultimele alegeri libere pentru multă vreme de acum încolo. Aşa cum românilor din străinătate li se dispută dreptul la vot, aşa ni se va disputa şi nouă dreptul la exprimare. Aşa că TREBUIE să ne unim toţi cei anti-Ponta şi anti PSD.

În Piaţa Operei din Timişoara s-au strâns în jur de 800 de persoane printre care personalităţi ale urbei, scriitori, profesori, consilieri locali şi revolutionari. Aceştia poartă pancarte cu mesaje: "Arde-i cu votul tău!", "Drept de vot pentru diaspora", "Votaţi cu capul, nu cu stomacul", "Alaturi de diaspora", "Jos comunismul", "Noua ne pasa", "Game over", "Vreau o tara ca afară", scrie opinia Timişoarei, preluată de Hotnews.

UPDATE ora 18:50: Craiovenii stânşi în faţa restaurantului Doljana scandează pentru alegeri corecte şi un vot liber in diaspora. În încecarea de a se deplasa spre Piaţa "Mihai Viteazul", craiovenii sunt opriţi de cordoane de jandarmi. Oamenii relatează că au încercat să obţină de la Primaria Craiova autorizarea unui miting, dar au fost refuzaţi pe motiv ca în centru sunt alte manifestaţii culturale. La fata locului au sosit şi scutierii, scrie Gazeta de Sud.

UPDATE ora 18:41: Şi la Bacău a avut loc un miting de solidaritate cu diaspora, contracarat, la fel ca la Craiova, de un miting organizat de PSD, informează HotNews.

La Galaţi alianţa PSD, UNPR şi PC a organizat un marş electoral organizat pentru susţinerea lui Victor Ponta, în contrapartidă la marşul de solidaritate cu românii din diaspora scandând lozinci anti-Ponta. Alianţa guvernamentală a scos în stradă în jur de 3000 de persoane, scrie Mediafax.

La Arad, aproximativ 1.000 iau parte la un miting pentru organizarea de alegeri libere, transmite corespondentul Mediafax.

Protestatarii au cântat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci pentru oranizarea de alegeri libere şi împotriva premierului Victor Ponta "Veniţi cu noi în turul doi", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Vrem alegeri libere", "Jos Ponta, Aradul nu te vrea".

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: "Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse", "Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit", "Jos PSD, jos Ponta", "Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi".

Toate televiziunile au transmis LIVE o declaraţie a prezidenţiabilului Victor Ponta, de la evenimentul semnării unui protocol cu partidul lui Tariceanu, partid care nici măcar nu a fost înregistrat la tribunal, în vederea înfiinţării USL 2. Evenimentul PSD a fost organizat exact la ora la care se ştia ca vor fi organizate mitingurile din ţară, scrie HotNews.

UPDATE ora 18:30: "Jos Ponta, Jos, că eşti un mincinos", se scandează la Cluj.

"Vă rog pe fiecare diontre voi să vorbiţi cu oamenii pe care îi cunoaşteţi şi să îi trimiteţi la vot, indiferent cu cine ţin! Destinul unei ţări trebuie hotărât prin vot, prin participarea unui număr foarte mare de oameni! (...) Trebuie să evităm să intrăm într-o dictatură", face apel un vorbitor, la portavoce, către miile de clujeni strânşi în în Piaţa Unirii.

La Craiova, în jur de 200 de persoane s-au strâns în zona restaurantului Doljana de pe Calea Unirii ca să militeze pentru alegeri corecte şi pentru un vot liber în diaspora, transmite Gazeta de sud preluată de HotNews. Craiovenii prezenţi poartă pancarte cu lozinci "Jos comunismul!", "Craiova răspunde apelului!" şi "Fiţi eroi în turul II!".

În paralel, în Piaţa "Mihai Viteazul" are loc un miting electoral neautorizat pentru susţinerea lui Victor Viorel Ponta. Craiovenii adunaţi la restaurantul Doljana au încercat să-şi manifeste verbal nemulţumirea referitor de votul din primul tur din diaspora, dar au fost opriţi de jandarmi. Momentan, ei flutură steagul României şi cu fiecare minut care trece li se alătură alţi craioveni.

La Bucureşti, se cântă imnul ţării.

Şi la Sibiu câteva sute de manifestanţi au ieşit în stradă. "Minţiţi poporul cu televizorull!", "Votaţi şi voi, în turul doi!", "Jos hoţia din toată România!" "Fiţi eroi în turul doi!" strigă cetăţenii Sibiului în timp ce flutură steaguri tricolore.

UPDATE ora 18:20: Peste 2.000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj, potrivit Gândul, în timp ce în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în jur de 250 de persoane scandează "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit."

"Nu alegem între două persoane, alegem între două lumi", declară o tânără la Cluj.

Şi la Focşani oamenii au ieşit la protest, purtând drapele tricolore şi strigând "Libertate!"

* * *

Îngrijorarea că Victor Ponta ar putea ieşi preşedintele României, instaurând dictatura partidului stat, va scoate mii de români în stradă în numeroase oraşe ale ţării, vineri, începând cu ora 18:00.

Organizaţi pe Facebook, nemulţumiţi de modul în care li s-a "disputat" dreptul la vot celor din diaspora şi nedorind să trăiască "într-un stat totalitar", cetăţenii fac un apel către toţi cei îngrijoraţi pentru viitorul copiilor lor să iasă în stradă.

În Capitală, protestele vor avea loc în Piaţa Universităţii, până acum confirmându-şi prezenţa peste 2.000 de persoane:

"Deşi meetingul nu este autorizat, Piaţa Universităţii este zonă liberă. VENIŢI DRAGI COMPATRIOŢI PENTRU VIITORUL COPIILOR VOŞTRI.

E timpul să privim realitatea în faţa: Ponta are încă foarte multe şanse să ajungă preşedinte. Dacă acest lucru se va întâmpla, de pe 17 noiembrie ne vom afla într-un stat totalitar, cu un partid unic. Dacă iese Ponta, acestea vor fi fost ultimele alegeri libere pentru multă vreme de acum încolo. Aşa cum românilor din străinătate li se dispută dreptul la vot, aşa ni se va disputa şi nouă dreptul la exprimare. Aşa că TREBUIE să ne unim toţi cei anti-Ponta şi anti PSD. Vineri, 14 noiembrie, vă invit pe toţi la o plimbare civică de la universitate la Piaţa Victoriei şi înapoi. Ne vom aştepta prietenii între orele 18 - 19, apoi pornim la drum", scriu organizatorii protestelor, invitându-i pe bucureşteni să iasă în Piaţa Universităţii.

Se anunţă proteste şi în alte oraşe mari ale ţării. Începând cu ora 18:00, timişorenii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, clujenii, în Piaţa Unirii, ieşenii la Palatul Culturii, arădenii în Piaţa Avram Iancu, constănţenii în Parcul Primăriei, braşovenii la Prefectură, gălăţenii în VIP Parc, nemţenii la Teatrul Tineretului, craiovenii în Piaţa Mihai Vitezu, sibienii în Piaţa Mare, orădenii, în piaţa Unirii şi ploieştenii, la Primărie.

Reamintim că şi în urmă cu o săptămână românii au ieşit în stradă să protesteze, solidari cu concetăţenii lor din diaspora, unde votarea a fost impietată de organizarea defectuoasă a alegerilor. Apelul zecilor de mii de persoane ieşite să protesteze la Cluj, Timişoara, Contanţa, Bucureşti, pentru înfiinţarea a noi secţii de votare pentru românii din diaspora, astfel încât aceştia să-şi poată exercita în condiţii civilizate dreptul la vot în turul doi, nu a fost până în prezent luat în seamă de guvernanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne