Tăriceanu scapă porumbelul - a încurcat podul de la Agigea cu cel vechi: "Vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât voi"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Viitorul premier al României în viziunea lui Victor Ponta, liderul PLR şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a remarcat joi printr-o gafă demnă de notat, confundând noul pod de la Agigea cu cel vechi. Când jurnaliştii i-au explicat că se află în eroare, aceştia au încasat o porţie "bine-meritată" de ironie - "Eu vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât voi", le-a spus Tăriceanu.

Prezent joi alături de vicepremierul Liviu Dragnea la Agigea pentru a verifica cum avansează lucrările la noul pod care traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, făcând legătura între DN 39 şi A4, Tăriceanu a avut o scrută discuţie cu jurnaliştii prezenţi, relatează Mediafax.

Rugat să spună câteva cuvinte despre noul pod, Călin Popescu Tăriceanu i-a corectat pe jurnalişti subliniind că nu este vorba despre unul nou, ci este un pod reabilitat. Deşi aceştia au încercat să îi explice omului politic că a încurcat podurile şi că nu acesta este cel vechi la care se referă el, Tăriceanu nu numai că a ţinut-o pe a lui, dar a trecut şi ironii: "Eu vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât voi".

Jurnaliştii au insistat că nu este vorba despre podul hobanat care a funcţionat şi înainte şi a trecut prin lucrări de întreţinere, ci despre un pod nou, moment în care Tăriceanu a replicat: "Este un pod parţial nou!", refuzând să-şi recunoască greşeala. Liderul PLR a spus că ştie pentru că a mai trecut pe acest pod şi a tăcut încurcat când jurnaliştii i-au arătat podul vechi, aflat la câteva sute de metri în aval.

Din aceeaşi categorie: vulpea lui Remus şi copii bipezi ai Rozaliei Biro

Întrebat în cadrul unei emisiuni Tv în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, ministrul Educaţiei a confundat lupoaica, despre care legenda spune că i-ar fi alăptat pe întemeietorii Romei, cu o vulpe, care vulpe, culmea, nici nu era cetăţean al vreunui oraş.

"Nu ştiu dacă (Romulus şi Remus) s-au născut într-un oraş anume, pentru ca ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean....", a replicat Remus Pricopie.

Atenţionat de moderatoare că vulpea era lupoaică de fapt, Pricopie a revenit: "Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetăţean ... Roma a venit după."

O altă declaraţie care a stârnit amuzamentul publicului a fost cea făcută de Rozalia Biro, nominalizată de Victor Ponta pentru a prelua portofoliul de ministru al Culturii.

Pe vremea când era viceprimar al municipiului Oradea, dna Biro a fost sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist de televiziune, acesta spunându-i că vrea să facă o emisiune în Oradea despre "copiii bipezi'".

Convinsă că "biped" este sinonim cu cerşetor, Rozalia Biro a acceptat să participe la emisiune şi l-a asigurat pe realizator că majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi şi că pe străzile din municipiul Oradea sunt doar câţiva, întrucât au fost ridicaţi de către Poliţia Comunitară. Mai mult, mamă a doi copii, Rozalia Biro a mai spus că ea nu are "niciun biped în familie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne