"Victor, spune că eşti de acord" - Adrian Năstase către Victor Ponta

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare pentru fapte de corupţie, l-a îndemnat joi pe prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, să accepte propunerea de convocare a Parlamentului pentru respingerea legii amnistiei şi graţierii, propunere lansată miercuri seara de Klaus Iohannis în timpul dezbaterii de la postul B1 TV.

"Care este problema ca acest proiect să fie supus votului şi respins? Un vot negativ pe acest proiect nu ar însemna respingerea pentru eternitate a unei legi a graţierii şi amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (iniţiativă legislativă) într-o altă sesiune în urma unei dezbateri publice", îi explică Năstase lui Ponta, într-o postare pe blogul personal, îndemându-l să accepte provocarea lui Iohannis.

"Dacă problema e atât de serioasă pentru “bărbaţi” înainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, în băşcălie – ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, ştim cu toţii că, tehnic, convocarea Camerei Deputaţilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte înapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că eşti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie preşedintele României", scrie fostul premier pe blog.

Reamitim că în timpul dezbaterii televizate de la B1 TV Klaus Iohannis a înşirat parte din lunga listă (38 de persoane) a marilor corupţi ai PSD, în frunte cu Adrian Năstase, şi i-a propus lui Victor Ponta, preşedinte al PSD, convocarea Parlamentului în scopul respingerii legii amnistiei şi graţierii şi a avizării ridicării imunităţii parlamentarilor cercetaţi de corupţie din toate partidele.

"Mâine se convoacă Parlamentul, scoatem legea amnisitiei şi dăm liber la toate arestările. Acceptaţi să convocăm Parlamentul? Sunteţi de acord să convocăm Parlamentul? ACL vor veni toţi. Sunteţi de acord să votăm împreună?", i s-a adresat Iohannis lui Ponta, care a evitat un răspuns prin da sau nu, încercând să ducă ideea în derizoriu.

Ponta, şef al unui partid marcat de cazuri de corupţie răsunătoare (reamintim aici cazurile EADS şi Microsoft în care sumele date drept mită au fost de ordinul zecilor de milioane de euro, cazul retrocedărilor a nu mai puţin de 40,000 de hectare de păduri, o suprafaţă vizibilă de pe lună, în care sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi socrul lui Ponta) a încercat să demonetizeze propunerea contracandidatului său, parând cu împunsături şi acuze.

Mai menţionăm în context că Adrian Năstase a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare în dosarele Zambaccian şi Trofeul Calităţii iar numele său este menţionat în megadosarul de corupţie EADS alături de cel al Ecaterinei Andronescu şi a altor grei din lumea politică, vechiculându-se ideea că respectivul dosar l-ar putea îngropă pe Năstase.

În ceea ce priveşte legea amnistiei şi graţierii, încercările PSD de a-şi scăpă corupţii de rigorile legii nu s-au oprit la tentativa de a vota proiectul legislativ a cărei respingere o cere Iohannis ci au vizat şi alte căi. Potrivit procurorilor DNA, ante-menţionatul Hrebenciuc, în prezent arestat preventiv, complota cu Dan Şova (fost ministru PSD al transporturilor, urmărit şi el penal pentru fapte de corupţie legate de căpuşarea complexelor energetice Rovinari şi Turceni) pentru un proiect legislativ care să-i absolve de răspundere penală pe şefii de partide şi sindicate care fac trafic de influenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne