Akos Mora s-a autosuspendat din PNL pentru a nu-i mai da muniţie electorală lui Ponta

Senatorul Daniel Akos Mora
Senatorul Daniel Akos Mora (facebook.com)

Senatorul PNL Akos Mora, devenit muniţie electorală în dezbaterea Ponta-Iohannis, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se autosuspendă din partid pentru a nu-i mai da ocazia prezidenţiabilului PSD să mai repete aceeaşi minciună juridică" referitoare la condamnarea sa, relatează Mediafax.

"Mă autosuspend din PNL ca să nu-i mai dau ocazia lui Victor Viorel Ponta să mai repete această minciună juridică, adică faptul că sunt condamnat, cum a spus miercuri seară la dezbatere. Vreau să nu-i mai dau ocazia lui Ponta să folosească numele meu şi am decis să fac acest pas în lateral. Nu vreau să transfer această imagine către Klaus Iohannis, ţin prea mult la PNL şi la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis", a declarat Akos Mora.

În ceea ce priveşte mandatul său de senator, Akos Mora susţine că acesta are un curs ce merge mai departe, urmând ca Senatul să voteze în viitorul apropiat legat de acest subiect, existând solicitări în acest sens.

În context, trebuie menţionat că Akos Mora, declarat în mod definitiv incompatibil de ÎCCJ, continuă să îşi ia salariul de mai bine de un an, graţie amânărilor venite din partea Parlamentului şi a Comisiei Juridice, care nu s-au grăbit cu introducerea cazului pe ordinea de zi a şedinţelor.

Referitor la afirmaţiile lui Victor Ponta care l-au vizat, Akos Mora le cataloghează drept "o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni".

"Am înţeles că domnul Ponta, aseară, practic a făcut o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni, pentru că a folosit termenul de "condamnat", referindu-se la mine. Or, condamnarea e doar în situaţii penale. Eu n-am o situaţie de asemenea natură, ci o sentinţă de incompatibilitate, definitivă, pe altă calitate şi pe alt mandat, de consilier judeţean, nu de senator. Dacă aş avea o incompatibilitate pe calitatea de senator, mi-aş prezenta demisia a doua zi. Nu pot să-l bănuiesc pe domnul Ponta că nu cunoaşte termeni juridici. Cel care spune minciunile respective încearcă să lovească şi să păteze imaginea unui om, adică a mea, vrea să inducă ideea că am avea situaţii penale, cum are şi PSD", a explicat Akos Mora.

În viziunea senatorului, premierul Ponta s-a pretat la astfel de declaraţii pentru a abate atenţia de la lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi faptul că nu există nici măcar o schiţă a bugetului României pe 2015. În dezbaterea televizată de miercuri seară, Ponta a atras atenţia că în tabăra liberalilor există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, şi senatorii Tudor Chiuariu şi Akos Mora.

La rândul său, Klaus Iohannis, a început să treacă în revistă o parte din cei 38 de pesedişti care au probleme cu justiţia, printre care: Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşor Constantinescu etc.

Co-preşedintele ACL Klaus Iohannis declara, recent, că senatorul liberal Akos Mora ar trebui să demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu să plece din PNL, în condiţiile în care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru corupţie.

"Eu cred că domnul Akos Mora trebuie să plece din Parlament. Optimal ar fi să-şi dea demisia. Dacă nu, atunci Senatul trebuie să voteze pentru încetarea mandatului domniei sale. Iar în cazul domnului Tudor Chiuariu, eu cred că un pas înţelept din partea domniei sale ar fi să plece din PNL", a declarat Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne