UPDATE. Incident violent. Locuitorii „cartierului de amărâţi” Henri Coandă protestează faţă de reţinerea lui Radu Mazăre

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

UPDATE: Azi dimineaţă a avut loc un incident neplăcut în faţa Primăriei. O doamnă a venit la Primărie pentru o altă problemă şi a fost bruscată verbal şi fizic de unii dintre protestatari care îl susţineau pe Radu Mazăre, deoarece nu era întru totul de acord cu acţiunile edilului Constanţei. Toată această situaţie s-a întâmplat sub ochii angajaţilor de pază de la primărie.

De menţionat că jandarmii plecaseră din faţa primăriei chiar atunci când a început acest "protest spontan" şi au apărut 4 jandarmi deabia după ce a fost intervievat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa, care susţinea că totuşi există 20 de jandarmi la primărie, însă lângă protestatari nu era niciunul care să protejeze oamenii de eventuale conflicte, aşa cum prevede legea.

***

Mai multe persoane au protestat marţi seară faţă de reţinerea edilului Radu Mazăre, care a fost dus cu mascaţii la DNA şi reţinut ulterior pentru 24 de ore, fiind acuzat că a luat mită 175.000 de euro pentru a aranja o licitaţie de construcţie a cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă”, potrivit stiripesurse.ro

La 24 martie, Radu Mazăre anunţa, în cadrul unei conferinţe de presă organizată chiar în mijlocul oamenilor care locuiesc în cea mai săracă zonă a Constanţei, că este cercetat penal de procurorii DNA pentru construcţia cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă”. Oamenii l-au întâmpinat atunci pe edil strigând „Trăiască domnul primar!” şi „ Sunteţi cel mai bun om din lumea asta”, însă Radu Mazăre i-a anunţat că este posibil să nu-i mai poată ajuta.

„Mă anchetează procurorii lui Băsescu pentru casele pe care vi le-am construit, mă leagă ăştia, dacă mă leagă unde vă mai duceţi voi?”, le-a transmis Mazăre, denunţând totodată „justiţia independentă şi imparţială din Republica lui Băsescu”.

După ce Mazăre a fost reţinut, oamenii au ieşit în stradă în apărarea primarului Constanţei. În ciuda acuzaţiilor de corupţie venite din partea DNA, protestatarii nu au avut decât cuvinte de laudă pentru edil susţinând că acesta i-a ajutat mereu şi au afişat pancarte, strigând totodată „Vrem Primarul!” şi „DNA, nu uita, Henri Coandă va lupta”. Aceştia s-au declarat gata să intre în greva foamei, începând de miercuri, ora 10.00, dacă Radu Mazăre nu va fi eliberat.

Reamintim că Radu Mazăre este acuzat că a luat mită pentru a aranja licitaţia de construcţie a unor blocuri de locuinţe sociale, sau, cum s-a exprimat edilul către presă, pentru a construi un „cartier de amărâţi”, constând din 17 blocuri cu 906 locuinţe, în care locuiesc acum aproximativ trei mii de persoane.

Pentru a-şi adjudeca proiectul, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, i-a remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

În consecinţă, primarul Constanţei a fost reţinut marţi de DNA pentru fapte de corupţie. Acesta s-a declarat persecutat politic şi îl acuză pe preşedintele Băsescu: E un dosar politic. Să-ţi fie ruşine Băsescu. Nu am luat mită că altfel construiam scump şi nu cel mai ieftin".

Protestatari violenţi

Azi dimineaţă a avut loc un incident neplăcut în faţa Primăriei. O doamnă a venit la Primărie pentru o altă problemă şi a fost bruscată verbal şi fizic de unii dintre protestatari care îl susţineau pe Radu Mazăre, deoarece nu era întru totul de acord cu acţiunile edilului Constanţei. Toată această situaţie s-a întâmplat sub ochii angajaţilor de pază de la primărie.

De menţionat că jandarmii plecaseră din faţa primăriei chiar atunci când a început acest "protest spontan" şi au apărut 4 jandarmi de-abia după ce a fost intervievat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa, care susţinea că totuşi există 20 de jandarmi la primărie, însă lângă protestatari nu era niciunul care să protejeze oamenii de eventuale conflicte, aşa cum prevede legea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne