UPDATE: Mişu Negriţoiu, agreat de Ponta şi Isărescu pentru şefia ASF

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: La finele discuţiilor cu Mugur Isăsrescu, premierul Victor Ponta a anunţat că fostul director general al ING Bank Romania, Mişu Negritoiu, este propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Pentru conducerea ASF consideram, alaturi de guvernatorul BNR, ca dl Negritoiu are pregatirea profesionala si profilul necesar pentru a face si a duce la bun sfarsit un asemenea proiect", a declarat Victor Ponta.

***

Premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul Finanţelor, s-a prezentat marţi la sediul Băncii Naţionale a României, pentru a discuta cu guvernatorul Mugur Isărescu despre nominalizarea noului preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

La discuţii ia parte şi Mişu Negriţoiu, fostul director general al ING Bank România, al cărui nume este vehiculat pentru acest post, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PSD, UNPR, PC şi UDMR vor avea marţi o propunere comună pentru postul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), post deţinut până nu demult de Dan Radu Ruşanu, actualmente arestat, în urma unui scandal de corupţie.

Ponta a declarat că înainte de a lua o decizie, se va consulta şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Întrebat pe cine susţine la preşedinţia ASF şi dacă Mişu Negriţoiu este o variantă, Ponta a răspuns: "Urmează să am o discuţie azi sau mâine cu guvernatorul BNR, domnul Isărescu, şi marţi grupurile PSD, UNPR, PC şi UDMR vom avea o propunere comună."

Marţi, premierul a revenit cu noi declaraţii, anunţând că discuţia cu Isărescu va avea loc în cursul dimineţii de azi.

Reamintim că postul de şef al ASF a rămas vacant după ce şeful instituţiei a fost implicat într-un uriaş scandal de corupţie. Dan Radu Ruşanu, fost membru PNL şi naş de cununie a lui Daniel Chiţoiu - fostul Ministru de Finanţe PNL - a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în data de 4 martie, când a şi demisionat. Ruşanu a fost acuzat infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor, fiind suspectat că a influenţat emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care Guvernul a intervenit în organizarea ASF, în favoarea intereselor patronului Carpatica Asig.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie