USR: Termoficarea Bucureştiului, o bombă cu ceas

Silvia Dinică
Silvia Dinică (Facebook)
Se încarcă player-ul...

Termoficarea Bucureştiului reprezintă o bombă cu ceas care întârzie să explodeze de câţiva ani, iar când şi cum se va întâmpla acest lucru depinde în mare măsură de Primăria municipiului Bucureşti, a atras atenţia, miercuri, senatorul USR Silvia Dinică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit senatoarei, în acest moment s-a ajuns în situaţia în care avem o regie prost administrată, supusă influenţei politice şi cu un nivel al datoriei aproape de nestins. Ce a găsit Primăria cu cale să facă în această conjunctură? Ei bine, ca paşi viitori se pare că municipalitatea intenţionează să şi a înfiinţat o asociaţie prin care îşi doreşte să gestioneze nu numai termoficarea Bucureştiului dar şi a comunelor adiacente, ignorând faptul că dacă ar trebui să plătească datoria RADET-ului, ar intra practic în faliment.

"RADET este o regie înfiinţată în 1990 şi sub subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este, dacă putem spune, un uriaş cu picioare de lut, pentru că în acest moment, mai mult de 80% din reţeaua primară şi mai mult de 50% din reţeaua secundară este mai veche de 30 de ani, în acelaşi timp, pierderile pe reţea ajung până la 40%, iar datoria pe care RADET o are către ELCEN este aproximativ de 4 miliarde de lei", a declarat Dinică, reamintind că nivelul acestei datorii este în principal cauzat de către neplata subvenţiei de către Primăria Municipiului Bucureşti.

"Soluţia a fost insolvenţa, a fost o soluţie care a evitat dezastrul a ceea ce ar fi însemnat falimentul", a declarat reprezentanta USR.

Dinică a mai precizat că ceea ce propune USR este constituirea unei companii care să acopere activitatea RADET şi ELCEN.

"Conştientizăm că aceste companii au nevoie de reparaţii şi de modernizări urgente şi acest lucru, prin înfiinţarea unei singure companii, s-ar putea face concomitent şi eficient şi în reţeaua de transport dar şi în reţeaua de distribuţie.

De asemenea, printr-o singură companie s-ar putea reduce costurile adiţionale în domeniul financiar, administrativ, logistic.

De asemenea, ca un pas următor, ar fi listarea la bursă a unui pachet consistent prin care să se asigure o transparentizare a activităţii şi prin care să se elimine acest control politic nefast", a concluzionat Silvia Dinică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne