Va fi un weekend istoric: Maratonul Democraţiei şi Operaţiunea Tricolorul

„Continuăm protestele în acelaşi stil paşnic şi creativ care ne-a făcut remarcaţi peste hotare!”, au transmis manifestanţii, care se pregătesc de un sfârşit de săptămână istoric.
"Revoluţia Luminii" - Protest la Guvern
"Revoluţia Luminii" - Protest la Guvern (Marilena Parvulescu / Facebook)

Capitala se pregăteşte din nou de proteste masive împotriva Guvernului Grindeanu. În acest weekend, manifestanţii au organizat două evenimente inedite în Piaţa Victoriei: "Maratonul Democraţiei" şi "Operaţiunea Tricolorul".

„Peste 300.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, dar Guvernul PSD-ALDE nu şi-a asumat nicio responsabilitate. Ar putea face oricând ceva asemănător. Nu putem să trăim cu ochii pe Constituţie şi pe şedinţele de zi sau noapte ale unui guvern numit de grupuri de interese care au acaparat partide.

În afară de asta vorbim de repolitizarea instituţiilor şi anularea unor reforme abia începute. Există şi motivaţia OUG 9, altă ordonanţă dată de guvernul Grindeanu - care permite furtul din bani publici", au anunţat protestatarii pe Facebook.

Sâmbătă - Maratonul Democraţiei

"Sâmbătă, 11 februarie, rezistăm paşnic, protestăm paşnic, alergăm paşnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor şi Kiseleff, alergând 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democraţiei.

După 10 zile-maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune.

Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul. Suntem trei români care vom alerga. Sperăm să vă alăturaţi şi să ne încurajaţi", se arată pe pagina evenimentului.

Duminică - Operaţiunea Tricolorul

"Continuăm protestele în acelaşi stil paşnic şi creativ care ne-a făcut remarcaţi peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înşine! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare tricolor uman!

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să veniţi cu un material de culoare: roşu, galben sau albastru o lanternă. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceeaşi culoare pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului şi vom lumina cerul în culorile tricolorului", au transmis iniţiatorii pe Facebook.

Participanţii vor fi organizaţi pe trei sectoare (cum priveşti spre Guvern):

1. Stânga Palatului Victoria - roşu

2. Centru - galben

3. Dreapta Palatului Victoria - albastru

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne