Vas moldovenesc cu 700 de pasageri trage semnalul de alarmă după ce descoperă bărbaţi înarmaţi la bord

(photos.com)

UPDATE: Marina militară italiană a preluat controlul cargoului moldovenesc care a transmis marţi un SOS pe când se afla în largul coastelor insulei greceşti Corfu.

Potrivit informaţiilor din presa italiană, la bordul vasului se aflau peste 700 de imigranţi ilegali, marea lor majoritate din Siria. Aceştia au fost debarcaţi miercuri dimineaţa de autorităţile italiene în portul Gallipoli şi primesc îngrijiri.

Reamintim că marţi, dupa ce cargoul moldovenesc a trimis semnal SOS, presa relatând că la bord ar fi fost descoperiţi bărbaţi înarmaţi, autorităţile greceşti au trimis o fregată şi un elicopter al marinei pentru a salva Blue Sky M. Ulterior s-a dovedit că nu a existat "nicio problemă de natură mecanică şi nimic suspect pe navă", a afirmat un şef al biroului de presă al poliţiei portuare citat de AFP.

***

Un vas navigând sub pavilion moldovenesc, cu aproximativ 700 de pasageri la bord, a transmis marţi un SOS pe când se afla în largul coastelor insulei greceşti Corfu, după ce la bord au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

Potrivit publicaţiei Adevărul, vaporul numit Blue Sky M navighează sub steagul Republicii Moldova şi este deţinut de o companie înregistrată în România, respectiv Info Market din Constanţa.

Agenţia rusă de ştiri Sputnik a relatat însă că vasul a transmis semnalul SOS din cauza unor probleme la motor şi nu din cauza bărbaţilor înarmaţi.

Vasul se îndrepta către un port din Croaţia atunci când a emis semnalul de urgenţă iar dispozitivele de monitorizare ale autorităţilor arată că nava a efectuat o întoarcere bruscă, schimbând cursul către Italia, destinaţie către care se îndreaptă acum.

Conform site-ului de ştiri Enikos, citat de Pro TV, spre nava sub pavilion moldovenesc s-ar îndrepta mai multe elicoptere militare SuperPuma precum şi fregata Navarino a marinei greceşti.

Televiziunea de stat din Grecia a mai susţinut că în situaţia de pe navă sunt implicaţi "imigranţi ilegali", în timp ce alte surse afirmă că toţi cei 700 de pasageri sunt "imigranţi fără documente". Ziarul italian Corriere della Sera scrie, de asemenea, că pasagerii de la bordul navei moldoveneşti ar putea să fie emigranţi ilegali din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe