Vasile Blaga neagă că în PDL ar fi intrat bani de la Dorin Cocoş

Vasile Blaga, PDL
Vasile Blaga, PDL (Epoch Times România)

Vasile Blaga, preşedintele PDL şi co-preşedinte al noului PNL neagă că fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş ar fi dat bani PDL-ului şi susţine că nu a avut niciun fel de relaţie cu acesta, adăugând că "cine a cotizat e pe lista oficială."

"Nu am avut niciun fel de relaţie cu domnul Cocoş, nu avem nicio implicare în Microsoft. Domnul Cocoş nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanţă cum spun regulile întotdeauna", a declarat Vasile Blaga pentru Mediafax.

Declaraţiile liderului PDL vin la scurt timp după ce fosta sa colegă de partid, Elena Udrea a declarat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă cererea sa de arestare preventivă în dosarul Gala Bute că era la curent cu faptul că fostul ei soţ sponsoriza campaniile PDL.

"Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă prefaceţi că nu ştiţi? Toată societatea, toată presa, toată lumea politică se preface că nu ştie. Întrebaţi-i şi pe domnul Iohannis şi pe domnul Ponta cum şi-au finanţat campaniile. Ştiam că Dorin Cocoş finanţează campaniile PDL. Nu ştiam în ce fel şi cu ce sume", a declarat Udrea miercuri la ÎCCJ.

Declaraţiile Elenei Udrea sunt în linie cu cele date de fostul ministru PDL al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, aflat actualmente în arest la domiciliu. Arestat în megadosarul de corupţie Microsoft, Sandu a început să colaboreze cu procurorii anticorupţie dezvăluindu-le acestora că o parte din banii de mită ar fi ajuns la nume grele din PDL: Adriean Videanu, Roberta Anastase şi Radu Berceanu. Fostul ministru a susţinut că banii respectivi, nu mai puţin de 4,5 milioane de euro mită, ar fi fost destinaţi campaniei electorale.

Întrebată dacă Vasile Blaga ştia că Dorin Cocoş finanţează PDL, Udrea a spus că liderul PDL trebuie întrebat despre acest lucru.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.