Verişoara lui Voiculescu: Şcoala de Securitate l-a învăţat să spună până la sfârşit că nu are nimic să-şi reproşeze

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, a declarat marţi, pentru B1 Tv, că acesta este un personaj care, instruit de Securitate, este în stare de orice pentru a scăpa basma curată din procese.

„Eu cred că toate atacurile sunt un fel de cântecul lebedei. Din frică, dânsul trebuie să atace în stânga şi în dreapta ca să arate că nu are niciun fel de teamă. Este fraudarea averii statului (dosarul ICA - n.r.), e categoric că trebuie să fii condamnat. Aţi văzut că şi avocatul lui Sarkozy este judecat, nu văd de ce Dan Voiculescu nu ar putea fi judecat. Eu cred că şcoala dumnealui l-a învăţat foarte bine să lupte. Şcoala de Securitate l-a învăţat să spună până la sfârşit că el nu are nimic să-şi reproşeze”, a declarat Paraschiva Silaghi.

Verişoara lui Dan Voiculescu, crede că este foarte posibilă prelungirea la nesfârşit a procesului în care acesta este acuzat de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) şi care se judecă încă din 2008 şi pare că nu se mai termină.

„E foarte posibil pentru faptul că el este specialist în prelungirea proceselor. Avocaţii nu sunt sancţionaţi de justiţie. Undeva trebuie să i se dea unui avocat maximum 3 amânări, dar dânsul foloseşte tertipuri. Acel GRIVCO este o caracatiţă. Dânsul a cerut încontinuu fel şi fel de amânări. Dacă era curat, nu avea niciun fel de interes să facă aceste amânări. Chiar şi în procesele cu mine a făcut aceste amânări”, a mai spus verişoara lui Dan Voiculescu, turnată la Securitate de acesta.

Amintim că în conformitate cu datele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Voiculescu a fost recrutat de Securitate în februarie 1970, sub numele conspirativ "Mircea". Trei ani mai târziu, el ar fi fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a, sub numele conspirativ "Felix". Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, pe 5 februarie 2010, că Voiculescu a făcut poliţie politică, decizie la care Voiculescu a făcut recurs. În iunie 2011, Curtea Supremă a respins recursul, decizia rămânând definitivă. Pe 13 februarie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de revizuire.

De multe ori, preşedinte Traian Băsescu, rivalul său politic, s-a arătat indignat de caracterul „infect” al lui Dan Voiculescu care a fost în stare să-şi „toarne” propria verişoară.
Dan Voiculescu se judecă la Tribunalul Bucureşti cu verişoara lui Paraschiva Silaghi încă din ianuarie 2013. Aceasta din urmă l-a acuzat pe Voiculescu că ar fi turnat-o la Securitate, cerându-i acestuia daune morale de 21 de milioane de euro.
„Voiculescu a dat decenii la rând informaţii neadevărate către Securitatea comunistă, provocându-ne daune deosebit de grave”, au declarat soţii Victor şi Paraschiva Silaghi.

De cealaltă parte, Dan Voiculescu i-a cerut verişoarei sale daune morale în valoare de 136.000 euro pentru că i-ar fi afectat imaginea prin declaraţiile făcute în diferite emisiuni de televiziune, în care aceasta a vorbit despre lucrurile pe care le aflase din dosarul de Securitate unde apăreau delaţiuni semnate de Voiculescu. Tribunalul Bucureşti a respins recent, ca neîntemeiată, cererea de daune morale înaintată de fondatorul PC Dan Voiculescu, acesta fiind obligat la plata cheltuielilor de judecată.

„Pentru mine nu mai este rudă. Sunt nişte turnătorii. Din 1973 când am părăsit România, am mers în Germania, în 2005-2006 mi-a telefonat şi mi-a cerut ajutor ca un membru de familie foarte apropiat să-l apăr. Mi-a spus că vor să-l termine. Am venit la CNSAS şi mi s-a spus că a făcut turnătorii despre noi. Am descoperit că într-adevăr a turnat toată familia. Toate aceste delaţiuni le-a introdus într-un dosar, aveam dosar deja în 1974. Dacă m-aş fi întors în ţară atunci, nu cred că aţi mai fi vorbit cu noi la ora actuală”, a afirmat Paraschiva Silaghi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne