Victor Ponta: Gabriela Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegeri

Gabriela Vrânceanu Firea Palade, PSD
Gabriela Vrânceanu Firea Palade, PSD (Epoch Times România)

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat, luni, că i-a propus Gabrielei Firea să fie purtătorul de cuvânt al alianţei PSD-UNPR- PC la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale.

Premierul a declarat că îi mulţumeşte senatorului în cazul în care acceptă propunerea, menţionând că această propunere a fost făcută în urma afirmaţiilor preşedintelui Băsescu în legătură cu concluziile membrilor Comisiei Călăraşi privind achiziţionarea unor terenuri în comuna Nana. Băsescu a menţionat că Gabriela Firea este un jurist catastrofal şi mai bine "s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

Victor Ponta a declarat: "Toată această situaţie de altfel m-a făcut să-i propun şi îi mulţumesc dacă acceptă să fie purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a alianţei noastre şi la PE şi la prezidenţiale".

Victor Ponta a susţinut că Gabriela Firea este curajoasă spre deosebire de alte persoane care afirmă că se bat cu Băsescu, dar se tem că vor fi băgaţi la închisoare.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică, la Realitatea TV, că va sta la dispoziţia Parchetului, ca şi fiica sa Ioana Băsescu, pentru a da informaţii despre terenul din comuna Nana, iar senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

Preşedintele a precizat că, dacă sunt suspiciuni, atât el, cât şi şi fiica sa vor sta la dispoziţia Parchetului pentru orice investigaţie.

"Şi mâine, şi în noaptea asta, după ce plecăm de aici, dacă sună procuratura şi spune: Domnule preşedinte, vrem să lămurim, că aţi făcut nişte declaraţii (...) Eu mă duc acolo şi dau declaraţii. Fiica mea se duce acolo şi dă declaraţii, să lămurească treaba la Parchet. Nu avem nicio problemă".

Miercuri, într-o conferinţă de presă, membrii Comisiei parlamentare Călăraşi au prezentat concluzia că deoarece societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana era inactivă la data încheierii tranzacţiei, contractul de achiziţie este lovit de nulitate, senatorul Gabriela Firea subliniind acest lucru.

Ioana Băsescu a precizat, miercuri, în punctul de vedere transmis faţă de decizia Comisiei parlamentare de anchetă Călăraşi, că inactivitatea societăţii de la care a achiziţionat terenul din Nana nu poate fi sancţionată cu nulitatea actului încheiat.

Ioana Băsescu menţionează că "normele legale incidente contribuabililor inactivi nu sancţionează cu nulitatea operaţiunile efectuate de aceştia în perioada de inactivitate, ci doar le aplică un regim fiscal special".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne