Viorel Hrebenciuc, achitat în dosarul "Mită la PSD"

Fosta eminenţă cenuşie a PSD, Viorel Hrebenciuc, răsuflă uşurat: a fost achitat definitiv în dosarul "Mită la PSD".
Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost achitat, în mod definitiv, în dosarul "Mită la PSD", dosar în care au fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

În aprilie, Judecătoria Sectorului 1 l-a achitat pe Hrebenciuc, însă putea fi atacată cu apel. Procurorii au considerat însă că nu se mai impune un astfel de demers, astfel că decizia instanţei a rămas acum definitivă.

Considerat cândva eminenţa cenuşie a PSD, Hrebenciuc era acuzat de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Acuzaţia i se trage de la Ioan Niculae care, ajuns după gratii pe motiv că a finanţat ilegal campania electorală a lui Mircea Geoană din 2009, i-a făcut o plângere penală reproşându-i fostului deputat că în audierile din dosar nu ar fi spus tot adevărul.

Potrivit stirileprotv.ro, Niculae a susţinut în declaraţia lui că Hrebenciuc ar fi făcut presiuni asupra sa cerându-i să finanţeze campania electorală a lui Mircea Geoană şi că, la un moment dat, ar fi plecat cu o sacoşă plină cu bani gheaţă - aproximativ 300.000 de lei - de la biroul său.