Vlad Voiculescu: La umbra respingerii premierului, oarece domni din Parlament au trecut deja la treabă

Comisia de Sănătate din Senat, condusă de distinşi membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD), a propus modificări care nu înseamnă altceva decât o schilodire a legii antifumat, iar iniţiativa îşi continuă drumul în Parlament, a atras atenţia ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, care consideră că întreaga societate trebuie să apere forma iniţială a legii împotriva intereselor industriei tutunului şi a unor anumiţi aleşi.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor a dat aviz negativ proiectului de lege care ar permite fumatul în spaţii publice închise.

* * *

În timp ce lumea are atenţia îndreptată spre scandalul momentului, declanşat de decizia preşedintelui Klaus Iohannis a de respinge propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru, iniţiativa de modificare a Legii antifumat, în sensul schilodirii ei, îşi continuă drumul în Parlament, a tras un semnal de alarmă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"La umbra respingerii premierului, oarece domni din Parlament au trecut deja la treabă. Mâine [miercuri - n.r.], în Comisia pentru Drepturile Omului, se cere aviz pentru amputarea legii de interdicţie a fumatului în spaţiile publice închise. Pentru reamintire, Comisia de Sănătate din Senat (!!!), condusă şi atunci şi acum de distinşi membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD) - parte dintre domniile lor chiar distinşi membri ai breslei medicale - au propus modificări care nu înseamnă altceva decât o schilodire a legii antifumat", a declarat Vlad Voiculescu.

Ce s-a mai întâmplat între timp? Potrivit ministrului Sănătăţii, Senatul a aprobat deja tacit modificarea legii aşa încât fumatul ar fi posibil, practic, în orice spaţiu închis. Camera Deputaţilor este însă camera decizională în acest caz.

"Nicăieri nu este consacrat în vreo lege sau în Constituţie dreptul de a fuma, dar propunerea de modificare a legii tratează fumatul în spaţiile publice închise exact aşa. Forma actuală a legii antifumat este doar unul dintre punctele care merită şi trebuie apărate de întreagă societate, împotriva intereselor industriei tutunului şi împotriva intereselor unor anumiţi membri ai Parlamentului. Ataşez şi unul dintre primele discursuri publice... valabil atunci la fel ca şi acum, din păcate", a mai precizat Vlad Voiculescu.