Voiculescu la un pas de eliberare?

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

UDPATE - După mai bine de 6 ore şi 30 de minute de deliberări, cei doi judecători - Dan Lupaşcu şi Isabelle Tocan - nu s-au înţeles în privinţa admiterii sau respingerii contestaţiei în anulare în cazul lui Voiculescu. Unul a dorit rejudecarea cazului, iar celălalt a cerut închiderea lui.

Judecata se va relua pe 6 ianuarie, cu un complet de divergenţă, astfel că un al treilea judecător va analiza dosarul şi va trebui să incline în mod decisiv balanţa într-un sens sau celălalt.

***

Magistraţii Isabelle Tocan şi Dan Lupaşcu, de la Curtea de Apel Bucureşti, au pe masă dosarul în care Dan Voiculescu a contestat sentinţa de 10 ani primită pentru spălare de bani în cazul fraudării Institutului de Cercetări Alimentare. Dacă instanţa va admite contestaţia patronului trustului Intact acesta va fi eliberat imediat din penitenciar.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus, pe 18 august, o contestaţie în anulare cu privire la sentinţa primită de acesta în dosarul ICA, invocând o serie de presupuse vicii de procedură.

Amintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, l-au condamnat pe Dan Voiculescu în ziua de 8 august la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetării Alimentare.

În urma sentinţei, urmează să fie recuperat şi prejudiciul creat în acest dosar, iar în acest sens, instanţa a dispus o serie de măsuri asiguratorii pe averea familiei Voiculescu şi confiscarea unor bunuri mobile şi imobile aparţinând atât lui Dan Voiculescu, cât şi celor două fiice ale sale, Camelia şi Corina Voiculescu.

Totodată, fondatorului Partidului Conservator i s-au interzis mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne