Voiculescu: Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele privind gărzile suplimentare

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a opinat luni că nu ar fi niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele privind gărzile, după ce plata acestora a fost crescută, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, cu 60 până la 90%, relatează Agerpres.

În opinia ministrului, OUG 20 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 reprezintă "un lucru bun".

"Plata gărzilor se va face la cu totul alt nivel în momentul acesta. Nu este numai o promisiune a mea, a ministrului Muncii sau a premierului. Lucrurile s-au întâmplat deja, avem o ordonanţă de urgenţă trecută prin Guvern săptămâna trecută. Eu nu înţeleg care este problema în acest moment. Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Eu nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linie de gardă. Ar fi un lucru grav şi pentru mine este de neînţeles. Creşterile plăţii gărzii sunt de la 60% la peste 90%", a spus ministrul Sănătăţii, după întâlnirea cu sindicaliştii de la Sanitas.

Reamintim că după ce medicii au ameninţat cu greva, nemulţumiţi că sunt obligaţi să facă gărzi până când cad din picioare şi nu primesc niciun ban pentru orele muncite, Guvernul a decis să nu mai oblige medicii să facă gărzi suplimentare, acestea urmând să facă obiectul unor contracte de muncă separate, prin care gărzile vor fi plătite ca ore suplimentare şi ore de noapte.