Voiculescu, proaspăt eliberat: Mi-au fost furaţi trei ani din viaţă. Nu există niciun prejudiciu

Proaspăt eliberat condiţionat din penitenciarul Rahova, Dan Voiculescu se declară revoltat, în faţa presei, că i-au fost "furaţi trei ani din viaţă", ani pe care nu îi mai poate da nimeni înapoi.
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

După ce a scris 11 cărţi în mai puţin de un an şi jumătate şi s-a purtat "respectuos" cu personalul închisorii, fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, a obţinut până la urmă eliberarea condiţionată, după mai multe încercări eşuate. Omul de afaceri, care pretinde că este victima unui abuz, se plânge că i-au fost furaţi trei ani din viaţă.

"Despre Rahova pot să vă spun că, indiferent de vorbe, mie mi-au fost furaţi trei ani din viaţă, aceşti trei ani nu mi-i mai dă nimeni. Chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea pentru abuzurile făcute, mie aceşti trei ani nu mi-i mai dă nimeni. Cât am stat în puşcărie, că a început să îmi placă acest cuvânt puşcărie, am avut două sentimente deosebite, profunde. Am avut multe, dar două au ieşit în evidenţă. Primul, era un sentiment de durere a pleoapelor. Mă dureau foarte tare pleoapele. Motivul era faptul că stăteam foarte mult cu ochii închişi. Cred că pe timp de zi stăteam mai mult de jumătate din timp cu ochii închişi.

Motivul? Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am încercat şi am reuşit să trăiesc. Cât poate trăi un om într-un acvariu, dar am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment, poate şi mai greu de suportat a fost regretul pentru că 12 familii au avut de suferit din cauza mea, oameni care au fost practic implicaţi în acest proces ca să pot eu să fiu adus la închisoare", a declarat Dan Voiculescu, citat de Agerpres.

Afaceristul le-a propus apoi jurnaliştilor să se "teleporteze" în biroul fostului preşedinte Traian Băsescu pentru a afla cauza pentru care a pierdut trei ani din viaţă.

"Acum am să vă rog să ne teleportăm din nou ca să vedem cauza pentru care eu (...) am pierdut trei ani din viaţă. Şi pentru asta vă propun să ne teleportăm la Băsescu în birou şi să auzim acolo cum îi spunea el lui Coldea: 'Mâine luăm judecătorul x, mâine o băgăm pe Camelia Bogdan'. Cum ştiau şi spuneau cu câteva zile înainte - o să îi dăm zece ani. Cât de mult regretă Camelia Bogdan că nu a putut să îmi dea 20 de ani din cauza Codului penal şi în felul ăsta aflăm, nu din gura mea, din gura lor, din gura lui Băsescu, cauza pentru care eu am pierdut trei ani din viaţă", a precizat Dan Voiculescu.

În acelaşi timp, fondatorul Antenelor a susţinut că nu există niciun prejudiciu în dosarul său, pentru că "decizia va fi demontată de justiţia română".

"La orizont, eu văd în continuare o luptă pe viaţă, pe moarte, pe puşcărie, pe orice risc cu abuzurile. Cu abuzurile, mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, împotriva celor care au în ei dorinţa de a se apăra şi nu au puterea de a o face. Voi continua cu toate forţele mele, mai ales că determinarea mea este acum întărită de cei trei ani de puşcărie să lupt cu abuzurile. O să ne mai vedem, o să ne mai auzim", le-a spus Dan Voiculescu jurnaliştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne