Ziua 101 de proteste #rezist. A şti şi a nu acţiona este suprema laşitate!

Imnul României şi scandarea "demisia" au răsunat din nou, pentru a o suta una oară lângă Guvern, loc de unde protestatarii #rezist cer neîncetat plecarea celor care "noaptea, ca hoţii", au mutilat Codurile Penale în favoarea corupţilor.
Protest
Protest (Epoch Times Romania)

Protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, ferm determinaţi să continue să fie prezenţi în Piaţa Victoriei până când vor avea certitudinea că legea graţierii, de care Liviu Dragnea a încercat să se distanţeze cu o zi înainte de vizita lui Juncker în Bucureşti, va fi retrasă definitiv de pe agenda politicienilor.

De asemenea, cetăţenii cer demisia celor vinovaţi de adoptarea OUG 13 şi schimbarea modului în care este condusă ţara, astfel încât în prim-plan să fie grija faţă de oameni şi bunăstarea lor, nu cea faţă de corupţi.

Protest
Protest (Epoch Times Romania)

"Sunt azi aici şi voi fi în continuare, până când voi avea siguranţa că legea privind graţierea este retrasă definitiv, până când voi considera că Parlamentul şi Guvernul vor conduce ţara în mod democratic, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor tuturor românilor. Avem nevoie de adaptarea legislaţiei doar în sens pozitiv, pentru modernizarea şi evoluţia României, legislaţie elaborată profesionist şi transparent, nicidecum de o lege de graţiere colectivă", susţine protestatara, în opinia căreia toate lucrurile negative care afectează România pleacă de la corupţie.

Protest
Protest (Epoch Times Romania)

"De la corupţie pleacă toate lucrurile negative ce afectează societatea, începând cu mită pentru profesori şi/sau medici şi terminând cu cluburi în care ard oameni. Nu pot avea încredere în actuala coaliţie de guvernare atâta timp cât este formată în majoritate din persoane cu probleme penale, pentru care principala preocupare o reprezintă asigurarea avantajelor proprii şi graţierea corupţilor", adaugă protestatara.

"​De asemenea, continui să #rezist împotriva planului de jefuire a ţării planificat prin OUG 6 şi 9/2017, împotriva îndatorării excesive (5 miliarde de euro în 4 luni !) pentru a plăti salarii mărite artificial, nu pe criterii de competenţă şi profesionalim, împotriva falimentării României. Este inadmisibil ca în 2017 să nu avem infrastuctură adecvată în foarte multe domenii, de la drumuri până la şcoli şi spitale, în condiţiile în care avem la dispoziţie fonduri europene ce pot fi folosite pentru dezvoltare", mai precizează participanta la protest.

O altă protestatară transmite, prin prezenţa ei, un mesaj celor de acasă, îndemnându-i să nu rămână indiferenţi.

"Depăşesc, cu cât e nevoie, cele 100 de zile de protest pentru a-mi încuraja compatrioţii să uzeze de drepturile lor. Români, aveţi dreptul de a fi informaţi cu privire la activitatea celor ce ne conduc - folosiţi-l! Aveţi dreptul de a vota - folosiţi-l cu înţelepciune! Aveţi dreptul de a sancţiona Guvernul prin protest atunci când aleşii derapează de la linia cinstei, a adevărului, patriotismului, a profesionalismului, a bunului simţ - folosiţi-l! A şti şi a nu acţiona este suprema laşitate!", spune protestatara.

Pe o altă participantă la protest, faptul că Revoluţia Bunului Simţ a ajuns la ziua 101 o duce cu gândul la desenul animat 101 dalmaţieni. De ce? Fiindcă şi politicienii noştri au pete.

Protest
Protest (Epoch Times Romania)

"Azi, în ziua 101 de proteste #rezist, gândul mă duce la simpaticii dalmaţieni, căţeluşii din cunoscutul desen animat şi găsesc o asemănare a acestora cu cei împotriva cărora protestăm de atâta timp: au pete. Unele sunt normale, specifice rasei, altele sunt pete dobândite prin fapte de corupţie, cele ale politicienilor noştri. Mi-e cumplit de ruşine că sunt reprezentată de astfel de oameni! România merită altceva, România merită să aibă o clasă politică fără pată, merită un Guvern şi un Parlament responsabile", susţine protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times Romania)

"În loc de asta avem Guvernul Grindeanu, compromis din noaptea în care a dat OUG13, şi un Parlament în care găsim persoane cu probleme penale, chiar şi la şefia celor două camere sunt astfel de persoane! Cum pot să ne reprezinte aceşti oameni care nu au nicio credibilitate? Cum pot avea încredere că legile pe care le dau sunt în interesul nostru, al cetăţenilor, şi nu în interes personal sau de grup? N-am nici cea mai mică urmă de încredere în cei care, deşi li se cere demisia, în stradă, de peste trei luni, îşi continuă marşul neabătut întru reinstaurarea dictaturii! Parlamentul se transformă cu paşi repezi în Marea Adunare Naţională, arogându-şi dreptul de a ne chema să răspundem în faţa lor, sub ameninţarea întocmirii unor dosare penale, ori de câte ori vor avea interese unii sau alţii dintre ei! Unde e separarea puterilor în stat?", adaugă femeia.

Nu în ultimul rând protestatara aminteşte că azi a venit în vizită oficială Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi că i-a venit să intre în pământ de ruşine când a văzut cu cine se întâlneşte acela.

"Este inacceptabil! Oamenii aceştia trebuie să plece şi să lase locul unor politicieni cinstiţi şi competenţi! Nu voi renunţa să protestez până când toţi cei pătaţi vor pleca! Libertatea nu e de vânzare!", concluzionează protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne