Ziua 43. "Cătălin, sunt aici!" Protestatarii #rezist îl taxează pe Cătălin Rădulescu

După ce ieri au înfruntat ploaia rece, protestatarii revin, astăzi, în Piaţa Victoriei, de unde deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-ar alunga cu tunurile de apă, asta dacă n-ar pune mitraliera pe ei...
Protest
Protest (Mihuţ Savu)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21.00, protestatarii au cântat imnul şi au aprins luminile telefoanelor mobile, după care, oamenii, frumos aliniaţi, cu afişele "Cătălin, sunt aici" la piept au scandat din nou, preţ de minute bune, "Demisia!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Revoltaţi că deputatul PSD Cătalin Rădulescu şi-a permis să afirme că ar pune tunurile de apă pe ei şi că a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, mitralieră cu care poate să iasă să tragă unde vrea el dacă-l apucă pe el vreo nebunie, un grup de protestatari din Piaţa Victoriei a format un lanţ uman, invitându-l pe Cătălin să tragă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii, având lipite pe piept sau pe spate foi pe care au desenat câte o ţintă şi mesaje precum "Cătălin, sunt aici!". "Cătălin, te deranjăm?" s-au ţinut de braţ şi au scandat, minute în şir "Hoţii" şi "Demisia!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Dacă tot vor să ne împuşte, noi suntem aici, noi suntem aici, suntem pregătiţi. Au devenit mai radicali în limbaj, în exprimare, faţă de oamenii care vin aici pentru nişte idei, sunt din ce în ce mai vulgari, mai... nesimţiţi. Oamenii ăştia ar trebui să ne reprezinte, chiar dacă avem opinii diferite de ale lor. Ori declaraţii precum cea a lui Cătălin Rădulescu îmi aduc aminte de perioada stalinistă când te puteai trezi noaptea ridicat din pat şi dus la închisoare. Cam asta ne pregătesc oamenii ăştia", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Oamenii s-au declarat revoltaţi şi de afirmaţiile recente ale lui Ţiriac, conform cărora protestele au fost ilegale, întrebându-se dacă cei ieşiţi în stradă au fost mânaţi de cineva. Acelaşi Ţiriac nu s-a sfiit să spună că între hoţi şi proşti preferă hoţii, că după hoţ mai rămâne ceva, pe când după prost nu rămâne nimic. În opinia afaceristului, protestatarii (care e lesne de înţeles în ce categorie s-ar încadra) ar trebui să lase Guvernjul să-şi facă treaba.

"Am plâns după ce am auzit asta!", ne-a declarat una dintre protestatarele aflate în Piaţă, revoltată că miliardarul a putut afirma aşa ceva.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Cred că vin de prost (în Piaţa Victoriei), sunt atât de prost încât cred că se pot schimba lucruri în ţara asta într-un fel care să ducă spre normalitate, că asta ne dorim fiecare" - declară un alt protestatar, care se recunoaşte ca fiind unul dintre "proştii" lui Tiriac. "Noi proştii şi ei hoţii", adaugă omul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Peste 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei, în jurul orei 20.00, cerând demisia Guvernului.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pentru a 43-a seară consecutiv, protestatarii revin în Piaţa Victoriei, locul de unde zilnic cer demisia celor pe care-i consideră vinovaţi de adoptarea OUG 13, respectiv Grindeanu, Dragnea, Tăriceanu.

Pe lângă demisia Guvernului, oamenii cer şi primenirea clasei politice, astfel încât în demnităţile publice să nu mai fie corupţi, iar legiuitorii să lucreze pentru ţară, nu pentru interesele unor clici.

Pentru cei care revin seară de seară la Guvern, prezenţa în Piaţă a deveni o stare de spirit, un sacrificiu necesar în condiţiile în care, în ultima vreme, statul de drept a fost şi este sub asalt. Astfel, politicienii nu doar că vin cu noi şi noi amendamente vizând eliberarea corupţilor ci, mai nou, ministrul Justiţiei a făcut declaraţii considerate de rău augur despre o eventuală demitere a Codruţei Kovesi şi a lui Augustin Lazăr, aceasta în timp ce în Parlament urmează să se discute un proiect de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, care vizează modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, astfel încât preşedintele ţării şi ministrul Justiţiei să fie scoşi din mecanismul de numire a şefilor din Justiţie.

"Avem serviciu, eu am serviciu, vin după serviciu aici, am familie. Sacrific din timpul meu liber, nu îmi face nicio plăcere, dar e nevoie şi o să vin în continuare. Trebuie să stăm în Piaţă, stăm în Piaţă, e o stare de spirit, mai mult decât prezenţă fizică, e o luptă de durată, fără doar şi poate!", declara ieri un protestatar.

Şi de parcă proiectele pentru corupţi şi asalturile asupra Justiţiei nu le-ar fi dat oamenilor destule motive să iasă în stradă, unii politicieni mai vin să toarne suplimentar gaz pe foc, un exemplu ilustrativ fiind deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care afirma într-un halucinant interviu acordat Adevărul că protestatarii ar trebui alungaţi cu tunuri de apă. Mai mult, Rădulescu a declarat şi că a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie (trăgând la întâmplare cum s-a nimerit) şi e pregătit să o folosească din nou.

În replică, astăzi, în Piaţa Victoriei, protestatarii au organizat un flash-mob cu dedicaţie pentru "Cătălin", pe care l-au invitat la o şedinţă de shooting. Concret, oamenii s-au plimbat în cerc ţinând în dreptul capului foi de hârtie pe care erau desenate ţinte, astfel încât lui Rădulescu să îi fie uşor să nimerească....