Ziua 84. "Noi cei de aici din Piaţă nici măcar nu realizăm, dar cred că scriem istorie!"

Protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei. Dornici să aibă parte de un viitor în ţara lor, să-şi poată creşte copiii acasă, nu printre străini, oamenii cer ca cei care au încercat să legifereze hoţia să plece din fruntea României.
Protest
Protest

În Piaţa Victoriei au răsunat din nou imnul României şi scandarea Demisia!, iar telefoanele mobile şi lanternele au strălucit în noapte, la ora 21:00.

Protest
Protest

Reamintim că de la adoptarea, "noaptea, ca hoţii" a OUG 13, seară de seară cetăţenii din Piaţa Victoriei protestează indignaţi de faptul că cei responsabili de mutilarea Codurilor Penale nu au demisionat (cu excepţia lui Florin Iordache, promovat vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) şi de faptul că în Parlament proiectele de lege vizând graţieri, jefuirea banului public şi dezincriminări ale unor infracţiuni curg pe bandă rulantă.

Protest
Protest

Şi, apropos de Parlament, oamenilor li se pare de neconceput ca instituţia care ar trebui să facă legi drepte şi bune pentru români are în fruntea celor două Camere două persoane cu dosare penale. Mai mult, Liviu Dragnea a fost chiar condamnat la închisoare cu suspendare, sentinţă confirmată definitiv astăzi de Înalta Curte, care a respins contestaţia liderului PSD faţă de decizia instanţei.

Protest
Protest

Vestea deciziei luate de Înalta Curte a fost primită cu bucurie de protestatari deoarece le dă speranţa că în curând Dragnea, care mai are un dosar penal pe rol, ar putea dispărea din prim-planul scenei politice.

"Culmea, astăzi în stradă m-a scos o veste bună, sigur pe lângă motivele adunate deja în cele 84 zile de protest. Vestea bună este legată de respingerea contestaţiei depuse de Dragnea care rămâne condamnat, chiar dacă cu suspendare.

Noi aici în fiecare seară strigăm “vrem justiţie, nu corupţie” deci suntem fără discuţie susţinătorii justiţiei care şi astăzi şi-a făcut treaba impecabil, după mine. Este cumva o confirmare că nu suntem nici noi în stradă degeaba şi că uşor, uşor lucrurile se pot rezolva. Chiar dacă Guvernul nu îşi va da demisia – dacă nu a făcut-o până acum când presiunea era mai mare – mă îndoiesc că o va face de acum încolo, acum chiar am speranţa că într-un termen scurt va veni sentinţa în celălalt dosar pe care îl are pe rol Liviu Dragnea şi nu cred că va mai fi cu suspendare, acolo va fi cu executare mai mult ca sigur. Cred că în acel moment totul se va prăbuşi pentru ei precum un castel din cărţi de joc.

Iar dacă presiunea noastră va continua zi de zi ca până acum, asta îmi dă convingerea că şi noi vom contribui direct la această mult aşteptată prăbuşire. De asta nu am cum să renunţ acum, mă simt din ce în ce mai motivată şi mai determinată. Eu cred că noi cei de aici din Piaţă nici măcar nu realizăm, dar cred că scriem istorie…", declară o protestatară.

Protest
Protest

La rândul său, o altă participantă la protest vorbeşte şi ea despre o lipsă totală de încredere, atât în Guvernul pe care-l numeşte "marionetă" cât şi în Parlamentul condus de două persoane care au probleme cu legea.

"Vin aici, seară de seară, pentru că nu mai am încredere în acest Guvern marionetă, condus de un condamnat penal, un Guvern prins la furat ”noaptea, ca hoţii”, care nu şi-a asumat responsabilitatea emiterii OUG 13, nu şi-a recunoscut greşeala şi nu şi-a dat demisia, deşi 600.000 de români au cerut asta, în stradă! Un Guvern care nu mai prezintă încredere nu poate guverna ţara şi nici nu o poate reprezenta corect în relaţiile cu alte ţări şi instituţii internaţionale.

Vin pentru că n-am încredere nici în Parlamentul ţării! Cum aş putea avea, din moment ce la conducerea celor două Camere au fost impuse două persoane care au probleme cu legea, şefii celor două partide care formează coaliţia majoritară, PSD şi ALDE?! În ce ţară democratică, din întreaga lume, se poate întâmpla aşa ceva? Două persoane care au probleme cu legea să conducă forul legislativ al ţării? E pur şi simplu de neconceput!

Cum am mai putea avea încredere că vor da legi corecte, pentru întărirea statului de drept?! Oricum au dovedit deja că principala lor preocupare este cum să-şi scoată penalii din puşcării şi să-i scape pe cei care sunt cercetaţi sau trimişi în judecată în dosare penale pentru corupţie şi abuz în serviciu! Vin aici pentru a protesta împotriva acestei stări de fapt, folosindu-mă de un drept constituţional şi mă aştept, ca într-o bună zi să se intre în normalitate: Guvernul să-şi dea demisia, la fel şi cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, iar în locul acestora să fie numite persoane cinstite şi competente! Suntem o ţară de oameni cinstiţi şi merităm să fim conduşi de cei mai cinstiţi şi mai buni dintre noi!", susţine protestatara.