Ziua 89. "Trebuie să oprim proiectul de ţară PSD-ALDE: distrugerea Economiei, Justiţiei şi Democraţiei"

Nu mai puţin de 89 de zile. Atât a trecut de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea, ca hoţii", ordonanţa cu nr. 13 care mutila Codurile Penale în favoarea infractorilor. De atunci, seară de seară, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei pentru a le cere vinovaţilor să demisioneze.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii #rezist au revenit, pentru a 89-a seară consecutiv în faţa Guvernului, cerând o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră, una bazată pe valori morale, grijă şi respect faţă de cetăţeni.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Deşi OUG 13 a fost abrogată şi ulterior respinsă în Parlament, oamenii continuă să protesteze, zi de zi, indignaţi de permanentul asalt la adresa Justiţiei, de jaful din banul public şi de acapararea şi politizarea instituţiilor statului.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Avem 89 de zile de când stăm în stradă, 89 de zile de când aşteptăm să plece acest Guvern ilegitim. De ce spun ilegitim? Îi spun, pentru că au ales să fie aşa în acea marţi de sfârşit de ianuarie, preferând să ne unească pe noi Românii (singurul lucru bun). La nici măcar o lună de la învestire, au ales să ne fure pentru a-şi ‘’acoperi’’ hoţiile şi mizeriile.

După OUG 13, eu, şi nu numai, am solicitat trei lucruri: Retragerea OUG13 – done; Demisia lui ‘Ciordache’ – done; Demisia Guvernului Grindeanu – pending.

Din păcate, după retragerea OUG13, majoritatea parlamentară s-a reorganizat, continuându-şi proiectul pentru ţară - "proiectul de a distruge Economia, Justiţia şi Democraţia!" Îi rog pe Românii ăştia frumoşi pe care am avut onoarea să-i văd & cunosc în Piaţă şi pe Online, să se mobilizeze pentru a "STOPA PROIECTUL PSD/ALDE", proiect care nu a fost avizat în campania electorală!

Săptămâna asta am avut şansa să mă conving de caracterul unui individ, care se vede Prim Ministru şi pe care alţii îl văd Preşedinte! Ţinem să îl anunţăm că nu vom ceda până nu vom avea o ţară normală condusă de oameni cu integritate şi coloană vertebrală!", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Un alt protestatar acuză un atac pe faţă la adresa moralităţii din partea actualei Puteri care acţionează ca o dictatură.

"Începând cu 31 ianuarie, asistăm cu toţii la atacul pe faţă dat moralităţii. Actualul Guvern şi Parlament cred că minciuna, furtul, abuzul, corupţia sunt lucruri care trebuie privite cu clemenţă, trebuie graţiate, trebuie scoase din limbajul cu conotaţie urâtă.
Să iei un Guvern pe nume propriu se cheamă dictatură, să pui şoferi şi paznici ca deputaţi şi senatori se cheamă dictatură, să foloseşti instituţii publice ca mijlocitor pentru a scăpa de puşcărie se cheamă dictatură, să te foloseşti de televiziuni şi ziare ale unor puşcăriaşi şi infractori fugari se cheamă dictatură, să minţi un popor întreg că ai un plan de realizat pentru ei, dar tu să încerci doar să te scapi pe tine de puşcărie este un masacru la fel de aprig ca toate atrocităţile comuniste trăite înainte de '89. Asta trăim acum, indiferent de gradul cu care realizăm acest lucru sau nu.

Asta avem acum la putere, nişte nimicuri care reuşesc să vadă doar propria perspectiva, nimic pe lângă ei. Nimic din ce înseamnă responsabilitatea unei funcţii în stat, pe banii noştri, pe spinarea noastră, pe munca noastră. Astea sunt gunoaiele aduse de vântul unor manevre cu găleata, cu promisiuni false, cu minciuni, cu făţărnicii.

De data asta o să rezistăm până la capăt. O să rezistăm până când aceşti indivizi o să înţeleagă că vremea lor a trecut, şi că e necesară o schimbare imediată a perspectivei, a abordării, a interesului pentru cel de lângă tine", susţine protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

La rândul său, o tânără se declară nemulţumită de politizarea instituţiilor statului, aceasta în timp ce şefului statului i se tot iau din prerogative:

"Protestăm şi astazi pentru că în fiecare zi i se ia câte o prerogativă Preşedintelui, cu acordul tacit al restului populaţiei, pentru că instituţiile statului sunt în continuare politizate şi acaparate de PSD şi pentru că nu putem aştepta de la un singur om să suplinească nepăsarea unui popor! Suntem în stradă de 89 de zile din cauza IRESPONSABILITĂŢII celor care nu au votat pe 11 decembrie!!!", declară protestatara.