Bebeluşul regal, prinţul George de Cambridge, primeşte la botez o pajişte în Transilvania

Prinţul Charles a purtat aceeaşi robă la botez în 1948
Prinţul Charles a purtat aceeaşi robă la botez în 1948 (express.co.uk)

Micuţul prinţ George de Cambridge, va primi la botez o pajişte în Transilvania."Dacă am trimite flori, s-ar ofili, aşa că este un cadou simbolic", a declarat contele Tibor Kalnoky pentru The Associated Press.

"Florile sălbatice sunt la fel de fragile ca nou-născuţii. Acest cadou va proteja zona respectivă şi va contribui la sensibilizarea opiniei publice pentru ca florile rare să fie protejate", a mai spus Kalnoky, un prieten al moştenitorului tronului britanic, prinţul Charles, care are grijă de o proprietate din Transilvania a acestuia.

Bunicul bebeluşului regal, prinţul Charles, este îndrăgostit de viaţa în mediul rural din România şi vizitează ţara noastră cu regularitate.

Se pare că nu numai el, dar şi fiul său cel mic, Harry, a petrecut în primavara lui 2012, împreună cu prietenii, sărbătorile în Valea Zălanului (judeţul Covasna), unde tatăl său a cumpărat mai multe proprietăţi.

Prinţul George va purta istorica robă de saten şi dantelă la botezul lui

Ceremonia de botez va fi scurtă şi va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury. Dacă nunta prinţului William a fost urmărită în 2011 de aproape 2 miliarde de oameni, botezul va fi un eveniment privat la care vor participa membrii familiei regale şi prietenii apropiaţi. Ducele şi Ducesa de Cambridge au hotărât să întrerupă tradiţia, aşa că al treilea moştenitor în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit va fi botezat la Palatul Saint James şi nu la Buckingham.

Dacă cadoul de botez este unul extravagant, roba de botez va fi cea obişnuită http://epochtimes-romania.com/articles/2013/10/fotoslide_509.html...

Astfel, prinţul George va fi botezat îmbrăcat într-o replică splendidă a robei cu dantelă Honiton şi saten şi mătase Spitalfields, purtată de fiecare monarh începând de la Edward VII, care s-a născut în 1841.

Bebeluşul, care va fi botezat miercuri, va purta o copie a acestei robe, care a fost purtată de peste 60 de copii din familia regală.

Potrivit rapoartelor, roba originală este acum atât de fragilă, încât a trebuit să fie facută o copie a ei, de către croitoreasa Reginei, Angela Kelly.

Regina Victoria a comandat roba originală - purtată de către Prinţul Charles şi Prinţul William - după căsătoria ei cu Printul Albert în 1840.

Ea a fost atât de îndrăgostită de rochia ei de mireasă ce era împodobită cu dantelă Honiton, încât a ordonat găsirea unui creator de dantelă pentru a crea unele dantele pentru îmbrăcămintea de botez a bebeluşilor regali.

Ultimul copil din familia regală care a purtat roba a fost Lady Louise Windsor, fiica lui Earl şi contesă de Wessex, care s-a născut în 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură