Box: Adrian Lăcătuş - Mi-am asumat un obiectiv de o medalie de aur, un argint şi un bronz

(RHONA WISE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.04.2014

Adrian Lăcătuş, antrenor coordonator al lotului de box senioare, şi-a fixat ca obiectiv cucerirea a 3 medalii, câte una de fiecare culoare, la ediţia 2014 a Europenelor (30 mai-8 iunie) de la Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'', care ar putea fi obţinute de Steluţa Duţă, Luminiţa Turcin şi Ioana Mera, nucleul echipei noastre.

''Cele 3 sunt cele mai reprezentative din lotul care se va prezenta la Bucureşti, Luminiţa şi Steluţa sunt din garda veche cu un palmares important şi care le obligă, dar şi Ioana Mera, cea mai reprezentativă din cele care au trecut la seniori. Echipa care o vom prezenta este una nouă, având ca bază cele 2 senioare şi care sper că îşi vor apăra titlul de campioană europeană la Bucureşti. Nu stăm excelent la toate categoriile, dar vor prezenta o echipă completă. Vor urma meciuri de verificare şi de selecţie până în ultima zi de înscriere la competiţie. Cred că e bine ca niciuna dintre fete să stea liniştită că e titulară, care e cea mai în formă va merge la CE'', a declarat Adrian Lăcătuş, cu prilejul unei conferinţe de presă la Hotel Sport.

Steluţa Duţă, 32 ani, dublă campioană europeană (2006, 2007), dublă vicecampioană mondială, este de departe cea mai experimentată pugilistă a lotului naţional: ''Nu mă gândesc decât să câştig medalia de aur, sper să fiu în formă şi să fiu sănătoasă şi să-mi apăr titlul la mine acasă''.

Luminiţa Turcin, campioană europeană (2009), îşi doreşte un nou titlu la Bucureşti: ''Este un lucru extraordinar pentru noi că se organizează aici un Campionat European de senioare, îl aşteptam de foarte mult timp. Sperăm să ne ridicăm la aşteptările tuturor şi de ce nu să ne ridicăm la nivelul anilor precedenţi. Ne dorim să fim sănătoase, apte fizic şi la momentul respectiv să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului''.

Leonard Doroftei, preşedintele FR de Box, a lăudat efortul depus de pugiliste în pregătire: ''Le-am văzut pe fete la antrenament, muncesc mult, poate mai mult decât băieţii la ora actuală. Nu am decât să le felicit şi să le încurajez că vor reuşi să-şi atingă scopul, dacă ele îşi doresc acest lucru. Să fie pe cea mai înaltă treaptă. Sunt la un pas de a scrie istorie pentru boxul românesc''.

Adrian Lăcătuş a precizat că alături de Duţă (48 kg), Turcin (81 kg) şi Mera (60 kg), din lot mai fac parte Claudia Nechita (54 kg), Lăcrămioara Perijoc (57 kg). La 51 kg, titularizarea se decide între Melinda Pantiş şi Dora Mustăţea, iar 64 kg şi 69 kg şi 81 kg titularele se vor afla după meciuri de selecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor