Corpul de control al premierului, "în vizită" la Metrorex. Contractele, luate "la bani mărunţi"

Corpul de control al primului ministru efectuează un control inopinat la Metrorex. În vizor: contractele de achiziţie ale unor trenuri de metrou şi lucrările la Magistrala 5.
Garnitură de metrou
Garnitură de metrou (Epoch Times România)

Corpul de control al primului ministru a descins, marţi, la sediul Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A, într-o "acţiune de control inopinată" vizând contracte de achiziţionare a unor trenuri.

Potrivit Corpului de control al premierului, ancheta vizează atât atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţie a unor trenuri de metrou, cât şi atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţie a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, relatează Gândul.info.

Corpul de control al premierului a solicitat documentele care vizează aceste contracte.

Reamintim că Metrorex a fost de-a lungul ultimilor ani în centrul unor scandaluri răsunătoare. Unul dintre ele a vizat achiziţionarea unor vagoane de metrou prea late, motiv pentru care a fost nevoie să se taie peroanele în unele staţii. Ulterior, o femeie şi-a prins piciorul în spaţiul dintre tren şi marginea peronului din statia de metrou Victoriei, incident pe care METROREX l-a negat. Nu şi ANPC, care a dat regiei o amendă de 20.000 lei.

În ceea ce priveşte lucrările la Magistrala 5 de metrou, amintim că în zona Eroilor a apărut o groapă imensă, "incidentul" fiind cauzat de un utilaj al ASTALDI, firma ce execută săpăturile, iar locuitorii din Cotroceni se plâng că locuinţele li se fisurează şi că viaţa lor s-a transformat într-un cosmar de când cu şantierul METROREX.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne