Dragnea: Angajaţii nu-şi vor plăti singuri contribuţiile la pensii şi sănătate. Sumele vor fi mai mari!

Angajatorii vor face ei plăţile CAS şi CASS în contul angajatului iar sumele vor fi mai mari, a anunţat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu se pune problema ca cetăţenii să meargă la ANAF să-şi achite singuri contribuţiile la pensii şi sănătate. Plăţile vor rămâne în sarcina angajatorului, a declarat luni liderul PSD, Liviu Dragnea, precizând că sumele pentru acestea vor fi mai mari, relatează Agerpres.

"Nu se pune problema ca vreun cetăţean român angajat undeva să meargă singur să-şi plătească singur contribuţia CAS şi CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăţi. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuţie la sănătate şi o contribuie la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma.

Pentru că au apărut informaţii că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat. (...) Plăteşte firma contribuţia în contul angajatului, pentru că se vorbea că se mută în sarcina angajatului. Acum, contribuţia pentru fondul de pensii şi pentru sănătate au nişte valori. Ele vor fi mai mari.

Asta înseamnă că în contul fiecăruia dintre noi atât la pensii, cât şi la sănătate vor fi sume mai mari pe care le va plăti efectiv firma, dar în contul nostru, pentru noi. Contribuţia la pensii va merge până la 25% şi la sănătate 10%", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Liviu Dragnea a mai precizat în cadrul reuniunii că nu au fost prezentate cifre cu privire la rectificarea bugetară şi că există ministere care au cheltuit sub 10% din buget, ceea ce este de neacceptat.

"Ministerul Finanţelor n-a prezentat nicio cifră cu privire la rectificarea bugetară, au spus că lucrează şi - pe bună dreptate - sunt ministere care au un grad de execuţie foarte mic. Ca să înţeleagă toată lumea, gradul de execuţie este cât s-au cheltuit din bugetul pe care l-au avut — un procent de 2%, 3%, 5%, 7% la jumătatea anului este de neacceptat", a susţinut Liviu Dragnea, care a refuzat să precizeze despre ce ministere este vorba, afirmând doar că "sunt mai multe ministere".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne