Evergrande în impas. O tranzacţie cu acţiuni EV de 500 milioane de dolari a gigantului imobiliar chinez, suspendată

China Evergrande Group
China Evergrande Group (Youtube - screenshot)
D.B.
08.10.2023

Un plan de vânzare de acţiuni între China Evergrande New Energy Vehicle Group, divizia de vehicule electrice a dezvoltatorului imobiliar în dificultate China Evergrande şi NWTN, cotată în SUA, a fost oprit, potrivit unui document de duminică la bursa din Hong Kong, citat de Reuters.

Suspendarea tranzacţiei de subscriere a acţiunilor s-a datorat "incertitudinilor semnificative" legate de grupul Evergrande, se arată în documentul depus de firma chineză.

Anterior, China Evergrande a declarat că au fost iniţiate investigaţii împotriva companiei-mamă, a fondatorului său şi a directorilor executivi, iar planul de restructurare a datoriilor firmei a fost, de asemenea, afectat.

Într-un anunţ din luna august, subsidiara de vehicule electrice a declarat că a fost de acord să emită 6,18 miliarde de acţiuni noi către compania de mobilitate NWTN din Dubai pentru o sumă totală de 3,89 miliarde de dolari HK (496,72 milioane de dolari), ceea ce implică un preţ de subscriere de 0,6297 dolari HK pe acţiune.

Potrivit documentului depus duminică, tranzacţiile cu acţiunile China Evergrande New Energy Vehicle Group, care au fost suspendate pe 28 septembrie, vor fi reluate luni, se arată în documentul depus duminică.

Context

Reamintim că, săptămâna aceasta, acţiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa din Hong Kong joi dimineaţă, a doua zi după ce presa a relatat că şeful său se află în arest la domiciliu după ce a fost reţinut la începutul lunii, informează Le Figaro.

Potrivit sursei citate, tranzacţionarea acţiunilor filialelor sale de servicii imobiliare şi de producţie de vehicule electrice a fost, de asemenea, oprită la ora locală 9:00, după cum a anunţat bursa din Hong Kong.

Miercuri, agenţia de ştiri financiare Bloomberg, citând surse anonime, a afirmat că fondatorul şi patronul grupului supraîndatorat, miliardarul Xu Jiayin, a fost arestat la începutul acestei luni de către autorităţile chineze şi se află în prezent în arest la domiciliu. La jumătatea lunii septembrie, poliţia din Shenzhen a declarat că a arestat mai mulţi angajaţi ai Evergrande, dar aceasta nu au spus câţi sau de ce erau acuzaţi. Potrivit Caixin, un cunoscut organ de presă de afaceri, doi foşti directori Evergrande au fost, de asemenea, reţinuţi. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor