Idei de afaceri cu suveniruri

Idei de afaceri cu suveniruri
Idei de afaceri cu suveniruri (Facebook)

În unele zone turistice cu tradiţie, magazinul de suveniruri are un bun potenţial de a dezvolta o afacere. Un magazin de suveniruri poate să ofere turiştilor atât obiecte tradiţionale româneşti cât şi obiecte personalizate, fotografii, vederi şi alte amintiri. Este bine de ştiut faptul că cei mai mulţi turişti cumpără suveniruri în călătoriile lor.

Peste 1.700.000 de străini vizitează România anual, iar la plecare iau cu ei şi un suvenir. Turiştii străini care stau 2-3 zile în România alocă pentru suveniruri în medie 10 euro. Cu cât vacanţa este mai lungă, cu atât şi bugetul este mai mare, urcă de la 50 la 100 de euro.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă va deschideţi un magazin de suveniruri:

Idei de afaceri cu suveniruri. Amplasarea

Într-o localitate turistică, în zona centrală a unui oraş, sau într-o zonă cu obiective turistice, poate fi deschis un magazin cu suveniruri. Alegeţi o zonă mai depărtată de centrele comerciale mari, dar care să aibă totuşi o bună densitate de trafic pietonal. Cele mai bune zone de amplasare rămân cele de lângă obiectivele turistice

Idei de afaceri cu suveniruri. Produsele oferite

Ele trebuie să acopere o cât mai largă gamă de preferinţe, targetate în primul rând pe adolescenţi, tineri şi femei în general. Este esenţial pentru sănătatea afacerii să vindeţi şi destule produse ieftine, gen felicitări etc. Dintr-un asemenea magazin nu trebuie să lipsească: felicitările şi amuletele de purtat la gât. Cele mai bine vândute sunt tricourile, magneţii, dar şi vederile.

Dar nu uitaţi, magazinele specializate în cadouri pentru străini au de toate: de la ceramică de Horezu, la palincă de Maramureş, păpuşi în port popular şi ouă încondeiate.

Idei de afaceri cu suveniruri. Obiecte tradiţionale, nu contrafăcute

Un magazin de suveniruri bine aprovizionat şi bine administrat poate fi o idee de afacere foarte bună şi se promovează şi comunitatea handmade autohtonă. Pentru că o problemă este faptul că multe dintre suvenirurile din magazinele de la noi sunt făcute în alte ţări, în special în China. Astfel, o parte din banii pe care îi dau străinii în România pe suveniruri, în loc să rămână în profitul companiilor, se duc în ţările unde sunt fabricate produsele, pentru reînnoirea stocurilor. Cel mai bine ar fi dacă s-ar folosi obiecte confecţionate în România, în special din zona în care amplasaţi afacerea cu suveniruri. Ar fi mult mai apreciat talentul meşteşugăresc autohton, decât un obiect făcut pe bandă rulanta în China.

Idei de afaceri cu suveniruri. Amenajarea spaţiului

Pentru amenajarea spaţiului, felul în care sunt expuse obiectele, nu trebuie să vă gândiţi la produse ca la o marfă. Acestea trebuie expuse nu doar vizibil, dar şi artistic şi creativ. Spaţiul trebuie să emane bun-gust, dar şi nonconformism. Altfel spus, un bun-gust nonconformist.

Idei de afaceri cu suveniruri. Promovare

Materialele de promovare trebuie să fie call-to-action, şi în română dar în limba engleză, eventual şi franceză. Pentru promovare se pot împărţi flyere în staţiile autobuzului turistic, cât şi în centrul oraşului şi în zonele frecventate de turişti.

Site-ul magazinului, cât şi posibilitatea de a se putea cumpara online ar reprezenta o siguranţă în perioada în care sezonul turistic este mai scăzut.

Idei de afaceri cu suveniruri. Dezavantaje

Singura piedică este caracterul sezonier al afacerii. Asta înseamnă că vor fi luni cu activitate scăzută, dar puteţi atrage localnicii cu diverse alte produse. Merită să testaţi, alături de suvenirurile propriu-zise, şi produse gen cd-uri/ dvd-uri cu muzică ori poveşti pentru copii, cărţi de sănătate, relaxare şi dezvoltate personală etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie