Igor Dodon a felicitat moldovenii cu ocazia începerii noului an de studii

În R. Moldova noul an academic începe cu un deficit de peste două mii de cadre didactice, anunţate oficial de Ministerul Educaţiei.
Elevi la careu. Începutul anului şcolar
Elevi la careu. Începutul anului şcolar (gov.md)

Preşedintele Igor Dodon a adresat sâmbătă, 1 septembrie tuturor actorilor implicaţi în procesul educaţional „sincere şi cordiale felicitări” cu ocazia lansării noului an de studii urându-le acestora sănătate şi realizări, „spre binele personal şi prosperitatea” Republicii Moldova.

„Dragi elevi şi studenţi, sunteţi bucuria prezentului şi speranţa viitorului. Fiţi curioşi a descoperi, dornici de a vă manifesta şi de a făuri istoria neamului! Stimaţi pedagogi, dumneavoastră făuriţi personalităţi independente, cu profil moral distinct”, a adăugat şeful statului care a ţinut să îndemne părinţii, „să ne unim eforturile în realizarea unui act educaţional de calitate”.

De menţionat că acutizarea insuficienţei cadrelor didactice este una dintre cele mai grave probleme pe care o atestă autorităţile de la Chişinău. Noul an academic începe cu un deficit de peste două mii de cadre didactice, anunţate oficial de Ministerul Educaţiei, sau cu aproximativ 40% mai mult decât acum doi ani. Datele raportate se referă la situaţia din aprilie. Unii şefi ai direcţiilor raionale constată la sfârşit de vară un deficit şi mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe