Mită cu chitanţă la Călineşti Oaş

Casa de copii Călineşti Oaş.
Casa de copii Călineşti Oaş. (Andreea Paul)

Deputatul PNL, Andreea Paul, semnalează pe contul său de Facebook, un caz paradoxal din Oaş, intitulat sugestiv, "mită cu chitanţă." Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, primarul Copil Gheorghe din Călineşti Oaş ar fi încasat 3500 de euro ilegal, pe persoana fizică, de la un investitor străin păcălit într-un obiectiv social.

Neobişnuit să dea mită, cetăţeanul austriac taxat de primarul oraşului cu peste 3000 de euro în schimbul promisiuni instalării energiei electrice la centrul de plasament copii 'Casa Soarelui' din Oaş, a cerut chitanţă pe banii daţi primarului. Povestea s-a finalizat în instanţă.

Redăm postarea deputatului PNL:

"Mită cu chitanţă la Călineşti Oaş

Cum ia un primar bani pe persoană fizică de la un investitor străin păcălit într-un obiectiv social?! Primarul Copil Gheorghe din Călineşti Oaş a încasat 3500 de euro. Ilegal. Iată dovadă celor două chitanţe ataşate pentru promisiunea instalării energiei electrice dedicat centrului de plasament copii 'Casa Soarelui' din aceeaşi localitate. Finanţarea executării lucrării în valoare de 40.231 lei s-a făcut din bugetul public. Ne întrebăm, desigur, pentru ce au fost daţi cei 3500 de euro personal primarului?! Austriacul care a investit în acest proiect, care a tăiat chitanţa pentru fiecare euro cheltuit (altfel nu-i ieşea propria gestiune pentru care dă socoteală), l-a dat în judecată când a înţeles că a fost fraierit.

Mai mult, conturile Primăriei Călineşti Oaş sunt blocate din cauza neregulilor din derularea unui proiect european de alimentare cu apă, nereguli descoperite de Direcţia Control şi Antifraudă a APDRP şi de care se face direct responsabil acelaşi Primar. Dovada în ataşament. Oşenii şi consilierii locali sunt revoltaţi. Toate plângerile lor s-au lovit de rudele politicienilor prieteni apropiaţi ai primarului de la investigaţiile şi tribunalul din Negreşti Oaş." scrie Andreea Paul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne