Năsui: De ce nu avem un sistem de alertă a populaţiei pentru dezastre naturale?

La scurt timp după furtuna de duminică, soldată cu 8 morţi şi aproape 150 de răniţi, deputatul Claudiu Năsui a vorbit despre responsabilitatea statului român de a implementa un sistem de alertă a populaţiei pentru dezastre naturale.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

După teribila furtună care a lovit mai multe oraşe din România şi a lăsat în urmă 8 morţi, se pune în mod legitim întrebarea de ce nu avem un sistem de alertă a populaţiei pentru dezastre naturale, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Un astfel de sistem este cu siguranţă tehnic posibil. Există o sumedenie de publicaţii media care practică aplicaţii prin alerte pe mobil. Şi atunci de ce nu se face? Este o problemă de bani? Să ne uităm peste bugetul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care este de fapt o societate pe acţiuni sub autoritatea Ministerului Mediului. Ce vedem? Vedem cheltuieli de 57 de milioane de lei pe an. Dar mai vedem un lucru, vedem că cheltuielile acestei instituţii au urmat exact acelaşi tipar precum cele ale restului statului român în 2017", a precizat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, faţă de anul trecut investiţiile au scăzut cu 35% pe când cheltuielile de personal au crescut cu 7%.

"Adică vedem o poveste despre cum tăiem investiţii şi creştem cheltuielile de personal. Şi să nu credeţi că a crescut numărul de salariaţi, ba dimpotrivă a scăzut. Statul îşi asumă responsabilitatea de supraveghere a acestor fenomene meteorologice, de alertare a populaţiei şi, mai ales, de a întreprinde măsuri pentru a evita victimele şi pagubele materiale. Iar lucrul acesta nu îl face gratuit, ci din banii noştri, pe care ni-i ia prin taxe şi impozite. Prin urmare, avem tot dreptul să investigăm şi să-l ţinem responsabil pentru ceea ce face", a subliniat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne