Nicolicea le "spală" pe Shhaideh şi Plumb: Braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat!

Braţul Pavel a dispărut, deci nu mai există nicio albie a râului şi nici insula Belina. Aşadar, fapta din dosarul în care Shhaideh e acuzată de abuz în serviciu nu există şi, neexistând fapta, nici Rovana Plumb nu a avut la ce să fie complice, a explicat Nicolicea, după ce colegii săi au dat raport negativ cererii DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru Plumb.
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Acuzaţiile aduse de DNA lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb "nu se susţin" din punct de vedere legal, a afirmat luni, în Parlament, şeful Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, pe motiv că braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat şi, prin urmare, nici insula Belina.

Mai mult, în condiţiile în care problema cu transferul insulei Belina este că aceasta a ajuns la Tel Drum şi la "undiţa" lui Dragnea, Nicolicea a invocat apele române, citând porţiunea unde se precizează că trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului.

"Deci albia minoră înseamnă între mal şi mal, insula din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut - braţul Pavel - atuncea malul s-a mutat pe partea ailalată a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră (...) S-a redesenat ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, nu geografia, geografia este ştiinţa care se ocupă cu ceea ce se întâmplă acolo. În decursul apelor, să ştiţi şi dumneavoastră, că datorită eroziunii se schimbă şi cursurile de apă, corect? Deci braţul Pavel s-a colmatat, a creat patru lacuri care nu mai au legătură cu Dunărea, nu mai există nico albie a râului (...) Nu mai este apă curgătoare", a declarat Eugen Nicolicea, citat de News.ro, la finalul şedinţei comisiei juridice în care a fost respinsă cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb.

Nicolicea a mai pretins că acuzaţiile aduse lui Sevil Shhaideh "nu se confirmă şi nu sunt susţinute de nimic legal". Pe acest fir "logic", şeful comisiei Juridice a susţinut că, prin urmare, din moment ce nu există fapta principală, nu poate să existe un complice, adică nici Rovana Plumb nu ar fi vinovată:

"După transfer, aceste bunuri (Braţul Pavel şi Insula Belina - n. red.) au rămas tot în proprietatea publică a statului. În legea 213 (legea apelor române - n. red.) se spune aşa: trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului", a mai afirmat Nicolicea.

Reamintim că ieri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în dosarul Belina.

Plumb este acuzată de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale în dosarul Belina.

În acelaşi dosar, fostul vicepremier Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu pentru fapte comise în perioada în care era secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Conform DNA, în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, respectiv Tel Drum, despre ale cărei conexiuni cu Dragnea presa de investigaţii a scris în repetate rânduri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne