O instanţă din Egipt a condamnat la moarte 26 de persoane

Miting pro Abdel Fattah al-Sisi cu ocazia comemorării a trei ani de la înlaturarea lui Hosni Mubarak
Miting pro Abdel Fattah al-Sisi cu ocazia comemorării a trei ani de la înlaturarea lui Hosni Mubarak (KHALED KAMEL / AFP / Getty Images)
P. P.
26.02.2014

O instanţă din Egipt a condamnat la moarte 26 de persoane pentru constituirea unui „grup terorist” cu scopul de a ataca vasele care trec prin Canalul Suez, notează BBC. Conform agenţiei de ştiri Reuters, „grupul terorist” a fost judecat în absenţă.

Cele 26 de persoane au mai fost acuzate de fabricare de proiectile şi materiale explozibile, conform presei locale. Sentinţa extremă vine la numai o zi după ce noul premier, Ibrahim Mahlab, a jurat că va ”distruge terorismul din toate colţurile ţării”.

Mahlab a fost desemnat să formeze noul guvernul din Cairo la scurt timp după demisia fostului premier interimar, Hazem Beblawi şi a cabinetului său.

Beblawi fusese desemnat să conducă guvernul în luna iulie 2013 după ce armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Mohammed Morsi, pe fondul protestelor opoziţiei.

De atunci peste o mie de oameni au fost ucişi şi alte câteva mii au fost arestaţi în urma raidurilor forţelor de securitate, întreprinse împotriva membrilor Fraţiei Musulmane, gruparea islamistă din care face parte şi Morsi. Între timp militanţii stabiliţi în peninsula Sinai au organizat mai multe atacuri asupra forţelor guvernamentale, ale armatei şi poliţiei soldate cu sute de victime.

Regimul militar condus de al-Sisi a achiziţionat, recent, echipament militar în valoare de 3 miliarde de dolari de la Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor