Pop vrea o "revoluţie" în învăţământ: inspectorii pe materii înlocuiţi cu funcţionari "transdisciplinari"

După manualul de sport, compendiul pentru toate materiile adresat claselor a V-a, interzicerea materialelor auxiliare, Pop vine cu o nouă idee: inspectorul şcolar "transdisciplinar".
Liviu Pop
Liviu Pop (Aktual24.ro)

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pregăteşte o înlocuire a inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare, scopul acestei măsuri fiind crearea unei "transdisciplinarităţi", aceasta în condiţiile în care programele şcolare nu sunt transdisciplinare, relatează Hotnews.

Potrivit ministrului, pentru fiecare arie curriculară va fi cel puţin câte un inspector pe nivel de studiu, respectiv pe învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Astfel, dacă în prezent există un inspector pentru Matematică, unul pentru Biologie, unul pentru Fizică, iar altul pentru Chimie, după reorganizare, va fi un singur inspector pentru toate materiile înglobate de aria curriculară "Matematică şi Ştiinţe", atâta doar că va fi un inspector pentru învăţământul primar, altul pentru învăţământul gimnazial şi altul pentru învăţământul liceal. La fel, la aria curriculară Om şi societate, inspectorul general va dirija activitatea pe Educaţie socială, Istorie, Geografie, Religie.

Potrivit Hotnews, această modificare "pune carul înaintea boilor, respectiv gândeşte inspectorii din Minister şi Inspectorate şcolare transdisciplinar, deşi nici profesorii nu sunt pregătiţi pentru transdisciplinaritate, nici programele şcolare nu sunt astfel."

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne