Şacalii atacă România

Turmă de oi şi miei
Turmă de oi şi miei (Epoch Times România)
Bogdan Costea
17.04.2013

O haită de şacali a pus pe jar partea de Vest a ţării, unde atacă animalele aflate pe câmp, în special oile. Potrivit provincianews.ro, şacalii au omorât în urmă cu câteva zile, o turmă de 66 de oi şi au rănit alte 15, care aparţinea uneia dintre fermele Penitenciarului Timişoara.

Au fost anunţate Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Garda de Mediu, Primăria Buziaş şi Fondul de Vânătoare Chevereş, iar vânătorii vor porni în căutarea haitei de şacali. Se presupune că este vorba despre o haită formată din cinci animale.

Încă de la începutul anului, a fost semnalat un număr neobişnuit de mare de şacali în judeţul Timiş. Atunci, Cornel Lera, şeful Asociaţiei Judeţene pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv Timiş, afirma că şacalii au devenit deja o problemă în judeţ.

„Şacalii din România, pe unde au fost, au cam distrus efectivele de vânat şi, în căutare de hrană, au ajuns să migreze în alte zone ale ţării. Aşa au ajuns şi în Timiş. Au venit în România, cu ceva ani în urmă, din Bulgaria, într-o iarnă foarte geroasă. De acolo au tot înaintat în Câmpia Română, până au ajuns la noi.”

În mod normal, scrie provincianews.ro, şacalul este o apariţie destul de rară în România, fiind semnalat în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Şacalii au pătruns în fauna autohtonă de acum 50 de ani, iar numărul lor este în creştere mai ales în partea de sud-est a ţării. Originar din India, şacalul a pătruns prin Iran şi Turcia în Europa, în special în Grecia, Bulgaria şi Albania, apoi în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor