Sinner îşi prelungeşte anul de invincibilitate cu o victorie în faţa lui Shelton la Indian Wells

Următorul său adversar va fi Jiri Lehecka
Jannik Sinner vs Ben Shelton
Jannik Sinner vs Ben Shelton (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
13.03.2024

Jannik Sinner continuă să câştige. După ce l-a învins marţi pe Ben Shelton cu 7-6(4), 6-1, italianul nu numai că a avansat în sferturile de finală ale BNP Paribas Open dar şi-a îmbunătăţit, de asemenea, recordul la 35-2 din septembrie şi a bifat a 18-a victorie consecutivă.

Rezultatul împotriva actualului număr 16 în clasamentul PIF ATP îi conferă, de asemenea, un bilanţ de 15-0 în acest an şi a opta victorie în ultimele opt meciuri împotriva jucătorilor din Top 20. Shelton a fost doar unul dintre cei doi jucători care l-au învins pe Sinner, americnaul făcând acest lucru la US Open anul trecut.

Dar de data aceasta a avut puţine şanse în faţa italianului, care conduce acum cu 2-1 în Lexus ATP HeadToHead. Ratarea şansei de a servi pentru primul set la 5-4 a fost cel mai important moment critic al lui Sinner. De acolo, el a întâmpinat puţine obstacole în drumul spre a 150-a sa victorie pe hard la nivel de turneu (palmares 150-46).

Actualul nr. 3 mondial este primul jucător născut după anul 2000 care atinge această bornă şi al optulea dintre jucătorii născuţi după 1995, alăturându-se lui Daniil Medvedev (276), Alexander Zverev (247), Andrei Rublev (221), Stefanos Tsitsipas (197), Taylor Fritz (184), Alex de Minaur (175) şi Karen Khachanov (171). Cu toţii sunt la o distanţă între un an şi cinci ani în urma lui Sinner, conform informaţiilor ATP Tour.

"A fost un meci diferit, cu siguranţă. Ştiam că, evident, jucând cu Shelton nu va fi prea mult ritm", a spus Sinner. "Dar cred că pot fi foarte mândru de modul în care am jucat. Am încercat doar să păstrez o atitudine pozitivă. Au fost câteva momente dificile, mai ales în primul set. Sunt foarte fericit că l-am câştigat şi, evident, am început foarte pozitiv în setul al doilea, ceea ce mi-a dat multă încredere."

Următorul său adversar va fi Jiri Lehecka din Cehia, cap de serie nr. 32. De asemenea, Lehecka, în vârstă de 22 de ani, a câştigat ultimele şase seturi la Indian Wells, inclusiv victorii directe în faţa lui Andrei Rublev, cap de serie numărul 5, şi Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 11. Lehecka nu a permis nicio minge de break în partida cu Rublev, duminică, şi a salvat toate cele patru şanse de break ale lui Tsitsipas, marţi.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre italian şi ceh în circuitul ATP. Încă o victorie a lui Sinner ar face ca acesta să fie cel mai bun început de sezon din 2022, când Rafael Nadal a câştigat primele 20 de meciuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor