Solidaritate: Ce au scris europarlamentarii români într-un document comun către Consiliul Europei

Steagurile ţărilor UE în holul Consiliului European de la Bruxelles.
Steagurile ţărilor UE în holul Consiliului European de la Bruxelles. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
25.04.2013

Toţi parlamentarii români de la Strasbourg, inclusiv cei ai opoziţiei, au semnat o scrisoare adresată Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în care se subliniază că România nu are probleme cu funcţionarea instituţiilor democratice, a anunţat joi premierul Victor Ponta, apreciind că este un gest de solidaritate "extraordinar".

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a fost prezent miercuri, la Strasbourg, pentru a avea mai multe întâlniri cu membri ai(APCE).

"Poate ieri s-a părut neobişnuit, dar o spun încă odată: absolut toţi, absolut toţi parlamentarii români de la Strasbourg, şi aici nu vorbesc doar de cei de la USL, vorbesc de UDMR, vorbesc de Cezar Preda de la PDL, absolut toţi au semnat o scrisoare pentru toţi membrii Adunării Parlamentare, în care au spus că România nu are în acest moment probleme de funcţionare a instituţiilor democratice şi că toate problemele pe care le avem le putem rezolva singuri. Nu mi s-a întâmplat des în ultimii ani să văd o solidaritate a tuturor partidelor politice şi cu atât mai mult mi s-a părut extraordinar şi de lăudat ceea ce s-a întâmplat ieri", a declarat premierul.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că cererea României adresată Comisiei Europene de a i se fixa condiţionalităţi clare în cadrul MCV va fi aprobată joi.

"Am emoţii în această dimineaţă, pentru că, dincolo de obiectivele pe care le-am anunţat deja ale prezenţei mele la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, aştept vestea că acea cerere făcută anul trecut, de declanşare a unei anumite monitorizări a României, practic astăzi va fi închisă şi ăsta e un lucru foarte bun pentru România", a mai declarat premierul Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor